Aflat in inchisoare, Bunea Stancu a fost trimis in judecata intr-un nou dosar DNA

Joi, 06 August 2015, ora 17:35
1668 citiri
Aflat in inchisoare, Bunea Stancu a fost trimis in judecata intr-un nou dosar DNA
Foto: Ziare.com

Aflat in inchisoare, dupa ce a primit o condamnare de trei ani, in luna aprilie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA Galati.

Astfel, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, Bunea Stancu este acuzat de abuz in serviciu, in forma continuata, si de conflict de interese, tot in forma continuata, fapte produse in perioada in care era presedinte al CJ Braila.

Gheorghe Bunea Stancu, pus sub acuzare intr-un nou dosar

Acesta este acuzat ca, in perioada martie 2006 - martie 2012, in calitate de presedinte al CJ Braila, a indeplinit mai multe acte care au condus la obtinerea in mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru doua cluburi sportive din orasul Braila, constand in incasarea, de catre acestea, a sumei totale de 7.492.360 de lei, precum si darea in folosinta gratuita pe o perioada de 5 ani a unui autoturism.

De asemenea, in acest dosar a mai fost trimisa in judecata si Alina Daniela Rusu, director economic in cadrul CJ Braila, la data faptei, pentru abuz in serviciu, in forma continuata, dupa ce a aprobat finantarea celor doua cluburi sportive din municipiul Braila cu suma totala de 5.242.362 lei, fara a exista angajamente legale, respectiv hotarari ale Consiliului Judetean Braila de aprobare expresa a sumelor incasate de cele doua cluburi.

In acest caz, mai arata DNA, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Gheorghe Bunea Stancu.

Mita la PSD: Bunea Stancu si Ioan Niculae, condamnati la inchisoare cu executare (Video)

Fostul presedinte al CJ Braila a fost condamnat, pe 2 aprilie, la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD", fiind acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite.

Alaturi de Bunea Stancu a mai fost condamnat si omul de afaceri Ioan Niculae, la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Astfel, Bunea Stancu a fost acuzat ca si-a folosit influenta de lider al PSD Braila asupra lui Ioan Niculae pentru a obtine 1.000.000 de euro, bani ce urmau sa fie folositi in campania prezidentiala din 2009 a lui Mircea Geoana.

Aflati in inchisoare, Ioan Niculae si Bunea Stancu sunt urmariti penal intr-un nou dosar

Cei doi sunt urmariti penal intr-un nou dosar, incepand din 24 iulie, pentru trafic de influenta - Bunea Stancu -, respectiv cumparare de influenta si instigare la evaziune fiscala si la spalare de bani - Ioan Niculae.

F.N.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Bunea Stancu trimis judecata, #Bunea Stancu DNA, #Bunea Stancu inchisoare , #DNA