Bunea Stancu, condamnat in dosarul Mita la PSD, ramane in inchisoare

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 21:24
2151 citiri
Bunea Stancu, condamnat in dosarul Mita la PSD, ramane in inchisoare
Foto: Facebook / Bunea Stancu

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu, condamnat definitiv anul trecut la trei ani de inchisoare, pentru fapte de coruptie, in dosarul "Mita la PSD", ramane in inchisoare, dupa ce magistratii vranceni i-au respins ca nefondata contestatia.

Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat definitiv, in 2 aprilie 2015, la trei ani de inchisoare in dosarul" Mita la PSD", pentru fapte asimilate faptelor de coruptie si se afla in Penitenciarul Focsani de aproape un an, informeaza News.ro.

Fostul presedinte al CJ Braila a facut cerere de liberare conditionata, care i-a fost respinsa de catre magistratii Judecatoriei Focsani.

Bunea Stancu a contestat insa masura, cauza ajungand la Tribunalul Vrancea, care miercuri a respins ca nefondata contestatia formulata de acesta, astfel ca fostul sef al CJ Braila ramane in inchisoare.

"In dosarul nr.1076/231/2016, privind pe contestatorul Bunea Gheorghe Stancu, Tribunalul Vrancea respinge ca nefondata contestatia formulata de contestatorul-condamnat Gheorghe Bunea Stancu impotriva sentintei penale nr. 269 /05.02.2016, pronuntata de Judecatoria Focsani. Obliga pe contestator la 150 lei cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva", este solutia data de judecatorii Tribunalului Vrancea.

In 2 aprilie 2015, Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare pentru fapte asimilate celor de coruptie, fiind acuzat ca in 2009 si-a folosit autoritatea si influenta in calitate de lider al organizatiei judetene PSD Braila ca sa obtina un milion de euro de la Ioan Niculaie, incalcand legea finantarii partidelor politice. Suma respectiva urma sa fie folosita pentru sustinerea candidatului PSD la prezidentiale, Mircea Geoana.

Mita la PSD: Bunea Stancu si Ioan Niculae, condamnati la inchisoare cu executare (Video)

In vara anului trecut, Bunea Stancu a fost trimis in judecata intr-un alt dosar privind finantarea ilegala a unor cluburi sportive, fiind acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese in forma continuata, alaturi directorul economic al CJ Braila de la vremea resoectiva, Alina Rusu.

Aflati in inchisoare, Ioan Niculae si Bunea Stancu sunt urmariti penal intr-un nou dosar

Fostul sef al CJ Braila mai are inca un dosar in care a fost trimis in judecata, in care este acuzat de favorizarea unor firme la licitatii privind atribuirea unor lucrari, cu un prejudiciu de aproape trei milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
#Bunea Stancu contestatie inchisoare, #Bunea Stancu condamnat , #DNA