Presedintele CJ Braila, Bunea Stancu, saltat de DNA

Joi, 07 August 2014, ora 11:34
4618 citiri
Presedintele CJ Braila, Bunea Stancu, saltat de DNA
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost ridicat joi de procurorii DNA, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie.

Social-democratul Bunea Stancu urmeaza sa fie dus la audieri, potrivit Realitatea TV.

De asemenea, anunta Digi 24, Florin Mija, vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, a fost ridicat de procurorii DNA in baza unui mandat de aducere.

Procurorii efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2009-2010, a unor infractiuni asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici, cu functii de conducere in plan local, se arata intr-un comunicat DNA.

Totodata, B1 TV transmite, citand surse judiciare, ca presedintele CJ Braila ar urma sa fie pus sub urmarire penala.

Conform rechizitoriului procurorilor, Bunea Stancu era implicat in comiterea unor fapte asimilate celor de coruptie, avand concursul mai multor functionari din subordine si, in egala masura, al reprezentantilor legali ai unor agenti economici interesati in obtinerea unor contracte de achizitii publice.

Perchezitii la CJ Braila si la locuinta lui Bunea Stancu - suspiciuni de coruptie

Nu sunt insa singurele probleme cu legea pe care le are seful CJ Braila. Gheorghe Bunea Stancu este suspectat si de conflict de interese. In 2009-2011 ar fi acordat preferential mai multe contracte pentru lucrari finantate din bugetul public. A pierdut la Curtea de Apel procesul cu Agentia Nationala de Integritate, insa decizia nu este definitiva.

Stenograme in dosarul "Mita la PSD": Niculae si Bunea Stancu negociau conducerea marilor companii

De asemenea, Bunea Stancu este judecat inca din 2009 si are o achitare in prima instanta, contestata de procurorii DNA, intr-un dosar legat de finantarea campaniei electorale pentru Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Buna Stancu ridicat DNA, #perchezitii presedinte CJ Braila, #coruptie CJ Braila Stancu , #DNA