Gheorghe Bunea Stancu a fost inchis in Penitenciarul Galati

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 11:40
2326 citiri
Gheorghe Bunea Stancu a fost inchis in Penitenciarul Galati
Foto: Arhiva (Info Braila)

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, condamnat joi la trei ani de inchisoare in dosarul "Mita la PSD", a fost inchis la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, unde va sta 21 de zile in carantina.

"Am asteptat sa primim mandatul de arestare, am verificat daca este la domiciliu, dupa care politistii au mers acasa la el si l-au adus la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila. Aici i-a fost intocmit dosarul de incarcerare, dupa care a fost trimis la Penitenciarul Galati", a declarat vineri purtatorul de cuvant al IPJ Braila, inspector Jenel Sogor.

Gheorghe Bunea Stancu a fost trimis la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, deoarece avea deja carantina de arest facuta, in urma retinerii pentru 24 de ore in dosarul "Stancu vs DNA", aflat in prezent pe rolul Tribunalului Vrancea.

In acelasi dosar, omul de afaceri Ioan Niculae, Gheorghe Teodorescu (actionar al SC Insomar SRL) si Viorel Barac (director al SC Interagro SA) au fost condamnati la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare. Decizia este definitiva.

Mita la PSD: Bunea Stancu si Ioan Niculae, condamnati la inchisoare cu executare

Curtea de Apel a admis joi apelul DNA, dupa ce Judecatoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, printr-o decizie data pe 20 noiembrie 2013.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu si omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care era si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, a fost acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD Mircea Geoana.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Bunea Stancu inchis Penitenciarul Galati, #Bunea Stancu inchisoare , #inchisoare