Ciuhandu a facut plangere penala impotriva unui cetatean maghiar

Marti, 26 Februarie 2008, ora 15:27
1587 citiri
Ciuhandu a facut plangere penala impotriva unui cetatean maghiar

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu (foto), a depus plangere penala impotriva unui cetatean maghiar banuit ca ar fi falsificat documente emise de primarie pentru a inregistra in cartea funciara un teren din Timisoara, informeaza NewsIn.

Ciuhandu a inaintat plangerea penala catre Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara impotriva lui Robert Berger, domiciliat in Budapesta, Ungaria.

Robert Berger este acuzat ca a oferit unui timisorean, printr-un intermediar, o suprafata de teren din centrul orasului de pe strada Romulus nr. 42-44, pentru suma de 600.000 de euro.

Mai mult, barbatul figura ca fiind proprietarul suprafetei de teren, conform datelor detinute de Oficiul de Cadastru Agricol si Organizarea Teritoriului Agricol (OCAOTA) Timis.

In momentul in care cumparatorul a mai vrut sa verifice si la Primaria Timisoara continutul dispozitiei de restituire a terenului, in arhiva Primariei Timisoara acelasi document cu acelasi numar de inregistrare facea trimitere la Ecaterina Dumitru si la un imobil din Strada Florilor nr. 5 din localitatea Chisoda.

"Mentionam ca prin Dispozitia Primarului nr. 2447 din data de 04.11.2005 numitul Berger Robert, impreuna cu alte persoane, a falsificat un act oficial emis de Primarul Municipiului Timisoara, atat in ceea ce priveste numarul de inregistrare, cat si in ceea ce priveste continutul actului, semnaturile si stampila. Invederam faptul ca uzul de fals s-a savarsit prin punerea in circulatie a acestui act falsificat, dl. Berger intabulandu-se in CF prin lucrarea nr. 185473/2007.

Mentionam faptul ca institutia noastra a emis o Dispozitie nr. 2447 din data de 04.11.2005 care insa are alt obiect decat cel prezentat de Dispozitia folosita de dl. Berger, respectiv acordarea de masuri reparatorii in echivalent pentru imobilul situat in Timisoara, str. Florilor nr. 5", se arata in plangerea penala depusa de Primaria Timisoara, prin primarul Gheorghe Ciuhandu.

Dupa ce barbatul care ar fi putut fi pacalit s-a adresat si procurorilor timisoreni, autoritile au inregistrat un dosar penal pe numele maghiarului Robert Berger pentru fals si uz de fals, cand au constatat ca intermediarul avea la mana o procura de la cetateanul maghiar, autentica.

Potrivit procurorilor, cetateanul poate sustine ca nu cunoaste faptul ca maghiarul falsificase documentele de proprietate de strada Romulus nr 42-44 din Timisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Judecătoria Sectorului 4 este aşteptată să se pronunţe miercuri în legătură cu cererea de liberare condiţionată formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Primul termen...
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Petre Ion Barbu, primarul comunei Vinţu de Jos, din judeţul Alba, a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale, a anunțat marţi după-amiază, 16 aprilie, Poliţia judeţeană...
#primar, #Timisoara, #Gheorghe Ciuhandu, #falsificare , #primar Timisoara