Fostul deputat care a luat whisky drept spaga a iesit din inchisoare

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 07:20
3209 citiri
Fostul deputat care a luat whisky drept spaga a iesit din inchisoare

Fostul deputat Gheorghe Coman, condamnat definitiv intr-un dosar in care a fost acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din DSVSA Buzau, a fost eliberat conditionat, marti dupa-amiaza, din Penitenciarul Focsani, dupa executarea a doua treimi din pedeapsa.

Decizia de eliberare conditionata a fost luata in data de 27 august de catre Judecatoria Focsani la propunerea comisiei de liberari conditionate de la Penitenciarul Focsani, dupa ce deputatul Gheorghe Coman a efectuat doua treimi din pedeapsa de un an de inchisoare pentru luare de mita, ex-parlamentarul fiind condamnat la inceputul anului curent de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In hotararea magistratilor de la Judecatoria Focsani se precizeaza ca instanta "admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focsani" si "dispune liberarea conditionata a petentului condamnat Coman Gheorghe, in prezent detinut in Penitenciarul Focsani, din pedeapsa de un an inchisoare aplicata prin sentinta penala pronuntata de Tribunalul Bucuresti".

Marti dupa-amiaza, Gheorghe Coman a iesit in curtea inchisorii din Focsani purtand o tinuta casual, el fiind intampinat la poarta inchisorii de catre sotie si cativa cunoscuti.

A urcat apoi intr-un autoturism de teren fara sa faca declaratii jurnalistilor.

Deputatul spagar Gheorghe Coman, condamnat definitiv la inchisoare cu executare

Gheorghe Coman a fost trimis in judecata in 16 ianuarie 2014, fiind acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau.

Coman a fost acuzat de folosirea influentei functiei de conducere din partid, fiind presedinte al PC Buzau la data faptelor, pentru obtinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Coman a fost arestat in 7 ianuarie, masura preventiva fiind incuviintata de Camera Deputatilor la 27 decembrie 2013.

Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada noiembrie - decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul formatiunii politice din care face parte (PC), i-a solicitat unui denuntator, in schimbul mentinerii acestuia in functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau, diverse servicii, precum si foloase materiale necuvenite.

Deputatul spagar: Nu am luat mita in viata mea, nu am fugit, taiam porcul la tara

DNA arata in rechizitoriu ca deputatul i-a cerut denuntatorului ca, in schimbul mentinerii acestuia in functia de director adjunct al DSVSA Buzau, sa il angajeze ca sef al Serviciului Economic si Administrativ in cadrul institutiei pe presedintele executiv al organizatiei judetene Buzau a PC.

"De asemenea, a pretins ca denuntatorul sa intervina la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Nehoiu, judetul Buzau, astfel incat sa favorizeze o societate comerciala verificata, administrata de un consilier al aceluiasi partid", se arata im rechizitoriul procurorilor.

Intr-o discutie telefonica din 3 noiembrie 2013, interceptata de catre procurori, Gheorghe Coman vorbea despre functia de director adjunct la DSV, care, in urma unor "intelegeri", ar reveni Partidului Conservator.

Foloasele cerute de Coman, mai preciza DNA, constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru, in cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate in Buzau de catre deputat. In acest context, intre 12 si 18 decembrie 2013, deputatul a primit de la denuntator o sticla de whisky si 3.140 de lei, au sustinut procurorii.

Potrivit DNA, deputatul a fost prins in 19 decembrie 2013, dupa ce a fugit cu masina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti, unde a stat peste trei ore.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PP-DD, iar in martie 2013 s-a mutat la PC. El a fost ales presedinte al PC Buzau in luna decembrie.

Dupa retinerea lui Coman, conducerea PC a hotarat suspendarea acestuia din calitatea de membru al partidului, pana la clarificarea situatiei in justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#deputat spagar eliberat, #deputat Coman spaga whisky , #spaga
Comentarii