Gheorghe Flutur si Sulfina Barbu, audiati la DNA - Urmeaza Emil Boc (Video)

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 09:34
3488 citiri
Gheorghe Flutur si Sulfina Barbu, audiati la DNA - Urmeaza Emil Boc (Video)
Foto: B1 TV

Senatorul PNL Gheorghe Flutur, fost secretar general al PDL, s-a prezentat joi, la ora 9:00, la sediul central al DNA pentru a fi audiat in cel de-al treilea dosar al Elenei Udrea.

Flutur nu a dat declaratii inainte sa intre la audieri, doar la iesire.

"M-am prezentat, am raspuns la toate intrebarile. Eu nu cunosc, nu am cunostinta de aceasta finantare de care se vorbeste, n-am vazut aceste persoane niciodata. Cercetarea e in curs.

Nu am cunostinta, nu cred acest lucru, nu am avut nicio treaba cu aceasta problema", a sustinut Gheorghe Flutur la iesirea din sediul DNA, dupa circa 20 de minute.

Flutur a precizat ca "toata conducerea partidului a fost chemata in aceasta problema", referindu-se la fostul PDL.

In jurul orei 9:30 a ajuns la DNA Sulfina Barbu, fost ministru al Muncii si Mediului.

Inainte de a intra, Sulfina Barbu a declarat ca la partid se cunosteau foarte bine sursele de finantare si ele erau toate in conformitate cu legea. "Cei care s-au ocupat de astfel de lucruri trebuie sa raspunda", a mai completat Sulfina Barbu.

Intrebata cum isi explica declaratiile Elenei Udrea potrivit carora Bogdan Buzaianu ar fi adus pungi cu bani la partid in timpul campaniei electorale din 2012, Sulfina Barbu a raspuns: "Cred ca e foarte dificil pentru o persoana cercetata penal si in atat de multe dosare. Probabil incearca sa arunce vina si pe ceilalti. Nu stiu care sunt motivele, sunt convinsa ca vor stabili cei din justitie adevarul si vinovatii".

De asemenea, joi este asteptat sa se prezinte la DNA pentru a fi audiat tot in calitate de martor primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, fost presedinte al PDL.

"Da, marti am primit o invitatie pentru joi, in calitatea de martor in dosarul 87/2015, in care au mai fost audiati Vasile Blaga, Adriean Videanu, Anca Boagiu si Ioan Oltean, in legatura cu care s-a incuviintat procedura controlului judiciar pentru doamna Elena Udrea. Voi merge ca martor, in calitate de fost presedinte de partid, la DNA Bucuresti", a spus Boc, citat de Mediafax.

Marti, au fost audiati fostul presedinte al PDL Vasile Blaga, in prezent copresedinte PNL, si deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepresedinte si secretar general al PDL, in timp ce miercuri au venit la DNA pentru a da declaratii Anca Boagiu, fost prim-vicepresedinte al PDL, si Adriean Videanu, fost presedinte al PDL Bucuresti.

Blaga a iesit de la DNA: Nu am legaturi de niciun fel cu afaceri ilegale

Ioan Oltean, audiat la DNA in calitate de martor dupa declaratiile Elenei Udrea

Audierile au loc in dosarul in care Elena Udrea, fost presedinte al PDL Bucuresti, este cercetata pentru fapte de coruptie privind vanzarea unei vile din Eforie Sud si un contract intre Hidroelectrica si o firma.

Acuzata ca a luat mita 5 milioane de lei, aceasta a dat declaratii din care reiese ca banii ar fi ajuns la fostul PDL in timpul campaniei electorale din 2012, banii fiind dati de omul de afaceri Bogdan Buzaianu.

De asemenea, conform presei, in dosarul depus de procurori la Camera Deputatilor in baza caruia s-a solicitat retinerea si arestarea ei preventiva, ar aparea un denunt in acest sens depus de Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii (CNI) din subordinea Ministerului Dezvoltarii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Flutur audiat DNA Udrea, #Sulfina Barbu audiat DNA Udrea , #PDL