Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Flutur, despre UDMR la Ministerul Culturii: Trebuie sa fim flexibili

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 19:58
2508 citiri
Flutur, despre UDMR la Ministerul Culturii: Trebuie sa fim flexibili

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat vineri, la finalul Colegiului Director, ca nu au existat neintelegeri in privinta cedarii in favoarea UDMR a Ministerului Culturii, apreciind ca este nevoie de flexibilitate si ca "intr-o negociere nu poti primi tot ce iti doresti".

Solicitat sa comenteze criticile aduse de vicepresedintele PD-L Cezar Preda privind decizia partidului de a accepta un ministru UDMR la Cultura, Gheorghe Flutur a afirmat ca a fost vorba de "o negociere politica".

"Nu au fost neintelegeri privind Ministerul Culturii. Intr-o negociere politica, nu poti sa primesti tot sau sa iei tot ce ti-ai dori. Trebuie sa fim flexibili. Discutiile au fost pe parcursul mai multor zile, asta e rezultatul negocierilor", a spus democrat-liberalul.

Pe de alta parte, Flutur a subliniat ca in Colegiul Director au fost discutate doar propunerile pentru ministerele ce revin PDL si ca premierul desemnat, Emil Boc, va informa printr-un comunicat sau printr-o declaratie care sunt persoanele propuse pentru celelalte portofolii. "Discutiile au fost libere, votul transparent. Toti au trecut baremul de a fi propusi ministri in viitorul Cabinet Boc", a declarat Flutur.

Intrebat daca, la Ministerul Educatiei, a existat initial o alta propunere de ministru decat Catalin Croitoru, Flutur a raspuns:"Nici vorba".

In legatura cu varianta ca Sebastian Vladescu sa ocupe functia de ministru al Finantelor, democrat-liberalul a spus doar ca a existat o discutie, dar ca acest aspect nu a fost abordat in sedinta Colegiului Director.

Flutur a mai spus ca, in privinta semnarii protocolului cu UDMR, exista "un calendar accelerat", urmand ca PDL si liderii Uniunii sa se mai intalneasca pentru stabilirea detaliilor."Ne-am dori ca pana miercurea viitoare sa avem un Guvern validat. De aici pornind, asteptam ca si Birourile Permanente ale celor doua Camere sa stabileasca un calendar de audieri", a spus Flutur.

Vicepresedintele Cezar Preda a cerut vineri dimineata PD-L sa nu renunte la Ministerul Culturii si Cultelor, deoarece partidul si-a asumat un parteneriat cu biserica.

"Ministerul Culturii si Cultelor trebuie sa fie responsabilitatea Partidului Democrat Liberal pentru ca ne-am asumat un parteneriat social cu Biserica. Daca echipa de negociere s-a dus cu gandul sa pastreze pentru fiecare cate un minister si sa dea Ministerul Culturii si Cultelor UDMR-ului, atunci a facut una dintre cele mai mari greseli politice din ultimii ani", sustine Preda.

Colegiul Director al PD-L a votat secret propunerile pentru ministerele ce vor fi ocupate de membri de partid, acestia fiind Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Elena Udrea, Gabriel Sandu, Catalin Croitoru, Orest Onofrei si Mihai Seitan.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gheorghe Flutur, #guvern Boc UDMR, #Ministerul Culturii UDMR , #stiri Gheorghe Flutur