Flutur: Unele dosare au inceput sa prinda mucegai in Parlament

Luni, 20 Iulie 2009, ora 14:13
1431 citiri
Flutur: Unele dosare au inceput sa prinda mucegai in Parlament

"Exista unele dosare care au inceput sa prinda mucegai in Parlament si trebuie sa actionam in aceasta directie pentru ca Justitia sa isi faca datoria pana la capat", a declarat Gheorghe Flutur, facand referire la cazul Ridzi.

Democrat liberalul a ezitat sa raspunda cum va vota PD-L in cazul Ridzi cu ocazia sesiunii extraordinare a Parlamentului de la sfarsitul lunii, precizand in schimb ca colegii lui "nu vor pune frana tuturor demersurilor in cunostiinta de cauza, insa trebuie judecate cu aceeasi unitate de masura toate dosarele care se afla in Parlament".

"Eu cred ca noi trebuie sa facem mai multe eforturi ca sa nu dam prilejul ca sa dam motive ca Uniunea Europeana sa ne traga de urechi, nimeni nu este mai presus de lege. Forul politic al PD-L nu da sentinte daca este sau nu cineva vinovat si in Parlament trebuie sa se actioneze transparent ca el sa nu devina o frana in anchetarea demnitarelor", a mai spus acesta.

Flutur a precizat ca Parlamentul nu trebuie sa devina un scut pentru demnitari.

"Am discutat si despre sesiunea extraordinara de la sfarsitul lunii iulie care este legata de analiza dosarelor unor parlamentari. Parlamentul nu trebuie sa fie un scut pentru demnitari si vom actiona in aceasta directie. Facem un apel catre partenerii nostri din PSD ca in aceasta sesiune sa se actioneze in aceasta directie. Sper sa luam masuri adecvate in dosarele Nastase si Tariceanu", a mai declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava.

Gheorghe Flutur a mai declarat luni ca PD-L isi exprima ingrijorarea fata de abuzurile care au fost semnalate in ultimele zile in Republica Moldova.

"PD-L ramane consecvent in demersul sau de sustinere a integrarii Republicii Moldova in Uniunea Europeana", a mai spus acesta.

Flutur a precizat ca democrat liberalii sustin in continuare ca o prioritate descentralizarea, chiar daca PSD critica duminica aceasta masura.

"Vreau sa va spun am cerut sa se intalneasca cele doua comisii de strategii ale partidelor de guvernare ca sa nu se discute doar la televizor daca reducem sau nu, daca descentranlizam sau nu Romania. In coalitie am discutat nevoia intalnirii de urgenta a celor doua echipe de strategii si apoi sa iesim in public cu un punct de vedere comun", a mai spus acesta.

Gheorghe Flutur a mai spus ca PD-L asteapta rezultatul anchetei in cazul Spiru Haret, iar acesta va fi prezentat premierului.

"Insa PD-L ramane consecvent in aplicarea Pactului pentru educatie", a mai precizat Flutur.

Huiduielile arata ca a inceput campania electorala

Democrat liberalul a catalogat huiduielile la adresa presedintelui Traian Basescu si a unor lideri PD-L de saptamana trecuta drept un semnal ca incepe "febra pentru toamna" si a amintit ca inclusiv liderul PSD Mircea Geoana a fost tratat similar.

"Febra pentru toamna incepe, pentru campania prezidentiala. Sunt episoade punctuale. Si la Zarnesti, la Mircea Geoana si la colegi de-ai nostri, pentru ca se apropie campania electorala si orice semnal trebuie luat in seama", a mai spus vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Gheorghe Flutur, #dosare Nastase, #prinde mucegai Parlament , #stiri Gheorghe Flutur