Guvernul isi asuma raspunderea pe Coduri, in iunie

Luni, 18 Mai 2009, ora 11:20
1361 citiri
Guvernul isi asuma raspunderea pe Coduri, in iunie

Guvernul isi va asuma raspunderea pentru adoptarea Codului Penal si a celui Civil la inceputul lunii iunie, a anuntat luni Gheorghe Flutur, la finalul sedintei saptamanale a Coalitiei.

"Asumarea raspunderii Guvernului se va face la inceputul lunii iunie. Mai sunt la dispozitie doua saptamani pentru consultari. Au fost mandatati domnul Victor Ponta si domnul Daniel Buda sa stabileasca un calendar de consultare pentru ca aceste coduri sa poate primi ultimele modificari", a declarat vicepresedintele PD-L.

Coalitia doreste ca pana la sfarsitul lunii iunie, cel tarziu inceputul lunii iulie, toate cele patru coduri sa fie finalizate. In acest sens, codurile vor fi discutate si modificate pe rand.

"Deocamdata ne-am concentart pe Codul Penal si pe Codul Civil, cele de procedura sper sa fie finalizate pana la inceputul lunii iulie. Ne-am luat aceasta masura a raspunderii deocamdata numai pentru cele doua Coduri", a completat Flutur.

Stam rau la fonduri europene

Pe lista de discutii a Coalitiei au mai fost si subiecte precum gradul de absorbtie a fondurilor europene in 2008, datele aratand ca numai 30% dintre acestea au fost folosite.

"Avem o medie de contractare de 30% pe planul de dezvoltare. Au fost apreciate eforturile regiunilor Nord-Est si Centru, care au reusit sa absorbe 35% si respectiv 32% din fonduri. Ceva mai prost sta regiunea Bucuresti-Ilfov, unde s-au contractat doar 1,7% din fonduri", a completat Gheorghe Flutur.

In acest sens, Coalitia a hotarat ca pe 26 mai sa se faca o sedinta cu responsabilii din acest domeniu, din cele opt regiuni ale tarii, prin care sa se aduca in discutie modalitati de a imbunatati sistemul de absorbtie a fondurilor europene.

Flutur a mai anuntat luni si ca Ministerului de Finante a fost mandat sa faca tot posibilul pentru a primi aprobarile pentru capitalizarea CEC-ului, capitalizare necesara pentru finantarea IMM-urilor.

"Intentia este sa obtinem toate aprobarile necesare pentru a finanta IMM-urile in perioada urmatoare", a conchis vicele PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Coduri asumare raspundere, #Coduri Parlament , #stiri Gheorghe Flutur