PSD il acuza pe Flutur ca are un discurs fascist

Duminica, 25 Mai 2008, ora 13:26
1637 citiri
PSD il acuza pe Flutur ca are un discurs fascist

Social-democratii Miron Mitrea si Cristian Diaconescu l-au acuzat duminica pe senatorul Gheorghe Flutur ca practica "un discurs fascist" ce a condus la violente in teritoriu si care va fi reclamat la nivel european.

"Vreau sa protestez vizavi de ce se intampla la Suceava, unde discursul absolut fascist pe care il propaga candidatul PD-L Gheorghe Flutur a dus la doua actiuni de o violenta fara precedent in campanie", a acuzat duminica, intr-o conferinta de presa, coordonatorul de campanie al PSD, Miron Mitrea.

El a dat exemplul deputatului PD-L Aurel Olarean, despre care a sustinut ca a agresat un candidat liberal, dar si pe cel al unui consilier social-democrat, ucis la Paltioasa, de "oameni imbracati in tricouri portocalii ale PD-L". Miron Mitrea a mai sustinut ca democrat-liberalii se fac vinovati de agresiuni in alte trei judete ale tarii - Galati, Bistrita Nasaud si Giurgiu.

"Nu s-ar fi intamplat acest lucru daca Flutur n-ar fi avut un discurs pe care il caracterizez ca si fascist in aceasta perioada", a criticat Miron Mitrea.

La randul sau, candidatul PSD la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, a ridicat obiectii fata de dezvoltarile violente din aceasta campanie electorala, despre care a spus ca "sunt fara precedent in 18 ani de democratie in tranzitie in Romania".

"Violente verbale, polemica radicala se poarta in Romania, dar ideea ca oamenii sa moara din conflicte politice nu putem accepta asa ceva", a declarat Cristian Diaconescu. Candidatul PSD a informat ca secretarul general al PES, Philippe Cordery, a subliniat preocuparea socialistilor europeni in legatura cu "afirmatiile fascistoide ale acestui candidat, fost ministru, numit Flutur".

Diaconescu a anuntat ca, dupa campania electorala si indiferent de rezultatul ei, va ridica aceasta problema la nivel european. "Imi asum responsabilitatea sa generam un val de presiune european pe institutiile romanesti pentru ca in pericol poate fi democratia", a mai spus Cristian Diaconescu.

De asemenea, Miron Mitrea a prevenit presa ca, in ultima saptamana a campaniei electorale, Consiliul Municipal Brasov va avea o sedinta cu 106 puncte pe ordinea de zi, "care se refera la privatizari, instrainari imobile, terenuri si alte bunuri ale primariei".

"Fac apel la cei de la Brasov sa se opreasca. Le atrag atentia ca dupa aceea ele vor fi verificate si vor da socoteala", a atentionat Miron Mitrea.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Miron Mitrea, #Cristian Diaconescu, #PSD, #acuza, #Gheorghe Flutur, #discurs fascist , #stiri Gheorghe Flutur