Gheorghe Funar - Ce promite

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 10:33
6414 citiri
Gheorghe Funar - Ce promite

Gheorghe Funar, candidat independent la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, promite o "Romanie unita, cu romani fericiti!".

Politica externa

Fostul primar al Clujului promite "interzicerea vanzarii pamantului stramosesc la state straine, la persoane juridice si persoane fizice straine, pana cand in toate tarile din UE se legifereaza vanzarea terenurilor agricole la straini".

Funar promite si "unirea Romaniei cu Republica Moldova, dupa modelul german, pana la 1 decembrie 2018, pe baza vointei exprimate de catre poporul roman".

Totul despre candidatul Gheorghe Funar

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

De asemenea, candidatul independent vrea "extinderea relatiilor cu Republica Populara Chineza si marele popor chinez prieten al poporului roman", dar si "dezvoltarea relatiilor cu Federatia Rusa si repatrierea, pana la sfarsitul anului 2018, a celor doua tezaure ale poporului roman care au fost duse la Moscova, in anii 1917 si 1944 (cele 300 placi mari de aur din tezaurul de la Sinaia) ".

Gheorghe Funar promite si "respectarea tratatelor internationale ale Romaniei, cu exceptia celui cu Ungaria care trebuie urgent denuntat si a celui cu Ucraina care se impune a fi renegociat".

Armata/servicii

Fostul edil din Cluj cere partidelor care s-au aflat la putere dupa Revolutie sa explice "de ce au lovit crunt" in domenii precum Armata si de ce "au rastignit statul roman". Candidatul Funar promite ca, daca va ajunge presedinte, va aloca anual 4% din PIB pentru Armata.

Sanatate, educatie

Totodata, acesta promite alocarea a 10% din PIB pentru Sanatate, 8% pentru Invatamant, 3% pentru Cultura (din care 1% pentru santierele arheologice si pentru redeschiderea muzeelor de istorie) si 2% pentru Cercetare stiintifica. De altfel, una din temele sale de campanie este "cunoasterea si valorificarea adevaratei istorii a poporului roman, a Limbii Romane si apararea genialului Mihai Eminescu".

Funar mai spune ca va interzice "otravirea cetatenilor romani cu aditivi alimentari cancerigeni si produse etnobotanice" si mai promite "redeschiderea celor 3.000 de scoli romanesti si a celor 50 de spitale inchise in timpul regimului Basescu, cu concursul premierilor Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu si Victor Viorel Ponta, precum si cu sprijinul PSD, PDL, PNL si PDL".

Justitie

In materie de justitie, Funar promite "tragerea la raspundere penala si civila a persoanelor vinovate de privatizarile frauduloase de lichidarea unitatilor economice si a locurilor de munca, de indatorarea poporului roman la banci straine, de acordarea licentelor de exploatare a bogatiilor naturale la cele mai mici redevente din lume, de Holocaustul impotriva romanilor".

De asemenea, candidatul independent mai spune ca, daca va ajunge la Cotroceni, va elimina imunitatea pentru presedintele Romaniei, parlamentari, ministri, procurori si judecatori.

Mediator

Daca va ajunge presedine, Funar, cunoscut pentru opiniile sale nationaliste, promite ca va scoate UDMR in afara legii si va opri "impartirea teritoriala a Romaniei ceruta de UDMR si sustinuta de toate partidele politice parlamentare si candidatii lor la functia de presedinte al Romaniei".

Pe de alta parte, candidatul Funar vorbeste de asigurarea unei bune colaborari si in interes national intre presedintele Romaniei, Parlament si Guvern pentru indeplinirea obiectivelor stabilite de poporul roman prin referendumuri.

Economie

Funar promite "atragerea integrala de catre Guvern a fondurilor europene cuvenite poporului roman", "prezentarea in Parlament a bilantului tranzitiei, privatizarilor, reformelor, aderarii la Uniunea Europeana si al indatorarii la bancile straine", dar si "finantarea din bugetul de stat si din bugetele locale a lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, la biserici si manastiri".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#ce promite Gheorghe Funar, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Gheorghe Funar prezidentiale 2014, #ce promit candidatii , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014