Ziare.com

Funar, acuzat de antisemitism dupa ce a spus ca evreii l-au omorat pe Eminescu

Luni, 14 Iunie 2010, ora 17:07

   

Funar, acuzat de antisemitism dupa ce a spus ca evreii l-au omorat pe Eminescu
Liderul PRM Gheorghe Funar a sustinut, luni, ca poetul Mihai Eminescu "a fost asasinat" de evrei, "deranjati de scrierile politice si de poeziile" sale, adevarul in legatura cu moartea sa fiind "falsificat" timp de 121 de ani, si ca acte medicale ale acestuia au disparut din Biblioteca Academiei.

Funar a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca Eminescu ar fi fost otravit cu mercur, administrat sub forma de injectii de catre un medic evreu, Francisc Isack, informeaza Mediafax.

"Adevarul a fost falsificat. Eminescu nu a murit de moarte buna, a fost asasinat de niste alogeni. Erau evrei, insi din poporul ales, cei care au pus la cale asasinarea poetului, deranjati de scrierile politice si poeziile lui Eminescu. A fost otravit cu injectii cu mercur facute de Francisc Isack, un medic evreu", a afirmat Funar.

Potrivit acestuia, mai multe acte medicale primare referitoare la starea de sanatate a lui Eminescu ar fi disparut din Biblioteca Academiei Romane.

Liderul PRM a mai sustinut ca din documentele vremii reiese ca, pentru a-l lichida pe poet, "i-a fost inscenata nebunia si s-a pedalat pe eticheta de nebun, l-au discreditat, dupa care l-au internat abuziv in diverse sanatorii de boli psihice, unde l-au supus la proceduri diabolice de distrugere biologica, prin administrarea de substante chimice nocive, inclusiv injectii cu mercur, in doze foarte mari, de patru grame de mercur pe zi".

"Intoxicatia cu mercur a grabit sfarsitul lui Mihai Eminescu. Moartea lui Eminescu a fost, de asemenea, provocata de o lovitura la cap, cu o caramida, data de un nebun autentic in curtea Spitalului "Caritatea" din Bucuresti, in timp ce poetul se plimba pe o alee. Alti raspandaci au sustinut ca Eminescu a avut sifilis, dar medicii romani au constatat ca Eminescu nu a fost sifilitic", a precizat Gheorghe Funar.

Nu sunt antisemit

"Nu sunt antisemit, nu am nimic cu evreii, nu am probleme cu evreii, dar adevarul trebuie cunoscut. Daca urmasii evrei de astazi ai celor care l-au asasinat recunosc si daca si-ar cere scuze poporului roman, ar fi si mai bine", a spus liderul PRM.
Gheorghe Funar a citat din mai multe articole ale lui Eminescu, aparute in ziarul "Timpul" in 1881, in care acest scria ca "rasa determinanta a sortii acestei tari nu mai este cea romaneasca, ci strainii romanizati".

"Avem de-o parte rasa romana, cu trecutul ei, identic in toate tarile pe care le locuieste, popor cinstit, inimos, capabil de adevar si patriotism. Avem apoi, deasupra acestui popor, o patura superpusa, un fel de sediment de pungasi si cocote, rasarita din amestecul scursurilor orientale si al celor occidentale, incapabila de adevar si de patriotism", a citat Funar dintr-un alt articol eminescian.

Institutul "Elie Wiesel": Afirmatiile lui Funar se inscriu in canoanele mesajului antisemit

Directorul executiv al Institutului pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel", Alexandru Florian, a declarat pentru Mediafax ca declaratiile lui Gheorghe Funar potrivit carora Eminescu "a fost asasinat" de evrei se inscriu indiscutabil in canoanele mesajului antisemit.

"Afirmatiile lui Gheorghe Funar cu privire la evrei au un caracter general, adica ii acuza pe evreii ca popor pentru moartea lui Mihai Eminescu. Este o frazare tipica pentru mesajul antisemit", a spus Florian.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2739 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Jos labele de pe numele lui Eminescu!

Oda patriotului latifundiar de la Butimanu, istoric cu fluier de militian

de Vadim Corneliu Tudor (1893)
Marius Marinescu-Bideu, omul ce intruchipeaza pe vecie

Instalatiile sanitare furate de la sediul PD al acestei natii, atat de plin de virtuti,

Pretin la toarta polonicului cu eruditul necunoscut din scoli serale, profesor de coacaze.

Mandrie, cinste, frumusete si monument de harnicie si limbaj de maidan cit au fost membri in parlament,

Marius, Tudor si Funar
Ne-au umplut de balegar.

Pentru acestea toate, iata, iti vine dreapta tarii sa le saruti.

Sint peremisti, plini de badaranie care vor sa ne invete limba romana

Marius e cuvintatorul, pentru care nici o propozitiune nu e grea.

Mardan foloseste numele lui Eminescu pentru a-si lauda stapinul scriitor de ode pupincuriste, VCTudor.

Latifundiarul de Butimanu balcanii ii preamareste si se mandreste azi cu vilele lui.

Aceasta nobila plamada de birjari si constiinta

Tovarasi sint de o viata demagogului calomniei si insultei, "istoricul" cu fluier de militian din Parlament, bruind condamnarea comunismului.

Zic Tyrex, zic Mefistotel, zic Anti-Virus, zic Finkel, zic Mardan, zic sturmbahnfuhrer, zic billy the kid, o constelatie de mirlani si diversionisti, mindria neamului. Unde or fi astazi?

Iar existenta lor de lupta - o glorioasa smenuiala

Pe asfaltul rascolit de patimi sub arcul bulevardului Primaverii triumfal,

In tot ce face el aduce un spor de cinste si candoare, cu frate-su colonelul Marcu Tudor-Caftangiul.

Cinci intelepti si un fluviu de balamuc

Pecetea lor de puritate se simte in fiece smenuiala ala Caritas

Pe unde calca cresc manele si mucii le infloresc sub pasi

 

ceva

ceva bruma de adevar este ! trebuie mai multe detalii

 

Trebuie sa vorbim oameni cu oameni, nu Evrei cu altceva

Nu poporul este de vina, ci Francisc Isack. Ma tot gandeam: Barabas sau Pilat este de vina ca a fost rastignit Isus... ?

 

Daca nu-ti place ceva

esti automat antisemit. Ce buna e arma asta, pt cei care cred in ea, pe mn nu ma afecteaza.

 

Pacientul clujean

Alt pacient care nu si-a luat medicamentele la timp.
Cred ca evreii sunt de vina si pentru ca liderilor PRM li s-au furat halatele de pe hol de la Spitalul 9, in timp ce ei erau la bar cu activul partidului sa serveasca un rudotel rece si ceva Valium.

 

adevar?

ceea mai mare mistificare a ultimilor 100 de ani este ca evreii sunt o natie omogena, popor omogen, etnie. fals, evreii sunt doar apartinatorii unei religii. ai religiei iudiace. eterogeni atat cultural, lingvistic, genetic, etc.

asa cum martorii lui Iehova, crestinii orodocsi, shiiti, suniti, adventistii, budhistii, etc nu sunt natii, popoare, etnii si nici macar inruditi lingvistic, national, istoric, genetic.

parintii zionismului, ca raspuns la problema evreiasca care exista acum 100-150 de ani, au gasit de cuviinta sa inventeze aceasta idee: toti evreii = o natiune omogena => evreii = singurii urmasi ai vechilor evrei => tara tuturor evreilor = Israel.

insa, realitatea istorica este ca actualii evrei n-au nimic in comun cu vechii evrei, poate doar religia. si asta adaptata si ras-adaptata pe parcursul a 2000 de ani. iar dpdv genetic sunt mai putin semiti decat multe popoare mediteraneene, chiar mai putin si decat romanii.

concluzii trase din cartea unui istoric evreu, Shlomo Sand.

 

Teo

Un complot anti Eminescu a existat in mod sigur.Probabil a avut la baza serviciile Austro-Ungare.Razbufniri anti eminesciene vedem in zilele noastre.Ultimul val a avut loc in urma cu cativa ani.Este interesant cata ura mai poate cauza si dupa 12 decenii genialul poet ,din partea unor pitecantropi.Probabil dl.Funar dispune de mai multe argumente in sustinerea teoriei sale.Sa afirmi
ca Eminescu a fost otravit de un doctor evreu nu are nimic antisemit in sine.Au fost si vor mai fi si criminali evrei,cum exista criminali romani,unguri,francezi americani ,chinezi etc.Cert este ca unele cercuri sioniste n-ul iubesc.Teo

 


Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor