Hagi a acordat un interviu exploziv spaniolilor

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 20:05
4008 citiri
Hagi a acordat un interviu exploziv spaniolilor

Gheorghe Hagi a participat, alaturi de alti reprezentanti ai mai multor federatii, la mai mute sesiuni ale Grupului de Studiu UEFA. Reuniunile au fost organizate de Federatia Spaniola de Fotbal, la sediul forului, in Ciudad de Futbol din Las Rozas.

Prezenta fostului international roman nu a trecut neobservata, el fiind solicitat sa-si exprime cateva pareri si impresii in legatura cu desfasurarea intrunirilor.

Iata in intregime amplul interviu acordat si publicat de forul de specialitate din peninsula Iberica in pagina sa de internet:

Care a fost obiectivul dumneavoastra pentru a apela la Grupul de Studiu in Spania?

In fotbal intotdeauna ai de invatat. Am inceput un proiect foarte mare in Romania, cu o academia mare pe care o am si o echipa care se afla in Liga I. Muncesc in fotbal cu tot sufletul, si tin cont de tot ceea ce a facut Spania. Este un punct de referinta important pentru intreaga lume si am venit pentru a lua unele idei, ramane sa vedem daca vom alege lucrurile bune. Pentru mine este impresionant sa vorbesti despre fotbal, imi place acest lucru. Vorbesc mult, schimb idei si forma de a vedea unele lucruri. Am invatat multe despre modul in care Spania organizeaza ceva incredibil, atat la nivel de Nationala cat si la copii.

Ce diferente vedeti intre fotbalul romanesc si cel spaniol?

Diferenta este foarte mare, dar esential este antrenorul, care este atat de important cum formeaza un jucator si o echipa competitiva care poate avea succes. Nu ne putem compara cu Spania , va aflati prea departe si ati castigat trofee, sunteti un exemplu mare pentru noi. Trebuie sa luam idei si unele probleme organizatorice, pentru a le pune in practica in Romania si care in viitor sa ne ajute sa crestem.

Cum definiti jocul pe care-l practica acum selectionata Spaniei?

Sunt mandru ca traiesc in aceasta epoca, pentru ca Spania practica un fotbal in care domina si impune stilul sau, intotdeauna se concentreaza si doreste sa castige. S-a investit mult in acest proiect iar acum Spania a atins maximul posibil avand cel mai bun fotbal care se poate juca. Personal imi place mult si bine ar fi ca si noi, in Romania, sa putem face ceva important. Eu, in Academie, o voi face.

Cum vi se par relatiile intre federatiile care participa in Grupul de Studiu?

Foarte bune, intotdeauna in lumea fotbalului realizezi multe prietenii, toata lumea participa si vine sa afle lucruri noi deoarece fiecare tara are ceva diferit si poti sa imprumuti ceea ce iti place.,

Ce ati invatat si descoperit din rapoartele prezentate?

Am venit sa vad cum sunteti organizati din toate punctele de vedere si cu Gines (presedintele Federatiei Spaniole) vorbesc mult. Imi prezinta multe noutati iar lucrurile pe care le consider atat de importante pentru mine le voi putea folosi in viitor.

Ati facut o visita la muzeul selectionatei... Cum vi s-a parut?

Vreau sa-i felicit pe cei care l-au realizat. Deoarece fiecare tara are istoria sa si un muzeu trebuie sa existe. Sunt foarte impresionat de tot ceea ce am vazut inauntru.

Ce obiective aveti pentru viitor?

Am un obiectiv foarte clar, acela de a forma jucatori competitivi care sa ajunga sa joace la un nivel inalt in Romania, atat cu nationala cat si afara.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Hagi interviu Spania, #Hagi studiu UEFA, #Hagi academie fotbal , #academie