Romania lui Hagi

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 06 Iunie 2011, ora 08:02
3206 citiri
Romania lui Hagi

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a anuntat public, duminica seara, faptul ca i-a oferit lui Gica Hagi postul de antrenor al echipei nationale, un post ramas vacant dupa demisia "de onoare" a lui Razvan Lucescu.

Varianta numirii lui Gica Hagi este una deloc surprinzatoare, mai ales daca tinem cont de lipsa de solutii a "Nasului". Chiar daca nu este nimic recunoscut la nivel oficial, atat Cosmin Olaroiu, cat si Ladislau Boloni, au refuzat sa antreneze Romania. "Regele" era, astfel, singura solutie viabila in acest moment.

Binenteles, lui Sandu Mircea i se poate reprosa, si chiar ar trebui ca acest lucru sa se intample, faptul ca nu i-a dat macar un telefon lui Dan Petrescu. Probabil ca "Bursucul" ar fi refuzat sa lase Kubanul tocmai acum, cand ii merge atat de bine, insa i s-ar fi demonstrat ca este in atentia federalilor, mai ales ca performantele din ultimii ani il fac unul din antrenorii romani de top in acest moment.

Revenind la Hagi, care are aproape o saptamana sa se decida daca accepta revenirea pe banca tehnica a primei reprezentative, el este, in clipa de fata, cea mai buna solutie, daca tinem cont ca "greii" au refuzat iar orice alt tehnician ar veni ar trebui sa suporte o presiune uriasa din partea tuturor.

Antrenorul Gica Hagi nu spune multe in fotbalul mare, ba dimpotriva. A esuat cam peste tot, si la nationala, in primul mandat din urma cu un deceniu, si la Timisoara, Steaua sau Galatasaray. Este cel putin ingrijorator faptul ca, dupa 10 ani de cariera in antrenorat, Hagi nu se poate mandri decat cu o Cupa a Turciei si cu o serie de jucatori promovati la echipele la care activat.

De aceea, acum este marea si poate ultima sansa cu adevarat importanta din cariera lui.

Situatia nationalei este ideala in acest moment pentru Hagi. Echipa a aratat ca poate juca bine, chiar foarte bine, si are sanse reale de calificare la Campionatul European din 2012. "Regele" a primit insa un contract lung, telul sau fiind calificarea la urmatorul turneu final continental, de peste 5 ani. Asta inseamna ca Gica isi poate permite acum sa rateze prezenta in Polonia si Ucraina fara ca nimeni sa ii impute ceva, avand timpul solicitat pentru a construi o noua echipa.

"Nasul" de la FRF vrea sa se asigure ca Hagi nu va da gres si de aceasta data si de aceea intentioneaza sa-i aduca un "sfatuitor", pe Anghel Iordanescu. Omul care a condus de pe banca "Generatia de Aur" a fost preocupat in ultima perioada mai mult de politica si nu pare tentat de o revenire in lumea fotbalului. Totusi, expunerea de care ar beneficia in mass-media (sa nu uitam ca mai este putin pana la alegeri) si, mai ales, dorinta de a-si ajuta un fost ele, l-ar putea determina pe "tata Puiu" sa accepte oferta lui Mircea Sandu.

Iata cum Hagi are, brusc, in fata lui, toate conditiile pentru a demonstra, pentru prima data, ca este un antrenor valoros - timp, pentru a crea o echipa, un plan pe termen lung, suportul neconditionat al angajatorului, lipsa obiectivelor imediate si experienta unui om ca Iordanescu.

Ultimul tren prins de Gica Hagi in cariera de antrenor trebuie sa fie si cel care merge la destinatie. Daca nu, va ramane doar numele, un nume urias, dar care va atrage tot mai putin.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Hagi antrenor Romania, #Hagi selectioner Romania, #FRF oferta hagi, #Razvan Lucescu demisie echipa nationala , #antrenor
Comentarii
Poza rieu
rieu
rank 1
musulmanul sustinut de clanul ciobanesc,toti muslimi,pun din nou mina pe romania