Povestea transferului lui Hagi la Galatasaray. "Imparatul" a dat bani pentru "Rege"

Luni, 05 Martie 2012, ora 09:01
11318 citiri
Povestea transferului lui Hagi la Galatasaray. "Imparatul" a dat bani pentru "Rege"

Unul din cele mai neasteptate transferuri in care a fost implicat un roman, cel al lui Gica Hagi la Galatasaray Istanbul, are o poveste fabuloasa, "Imparatul" Terim platind chiar din buzunarul propriu o suma considerabila pentru a-l antrena pe "Rege".

Fatih Terim a ajuns la Galatasaray in 1996, lasand nationala Turciei dupa un Euro '96 dezastruos. Cel care avea sa devina, 4 ani mai tarziu, "Imparatul", l-a dorit pe Hagi pentru ca planuia, inca de atunci, crearea unei formatii uriase la Istanbul, una care sa se poata lupta de la egal la egal cu orice echipa din Europa.

"Hagi era un fotbalist urias. Mi-am dat seama ca de un astfel de fotbalist avea nevoie atunci, prin 1996, Galatasaray. L-am sunat pe Becali. Stiti ce mi-a zis? Mi-a spus ceva de genul: Fatih, te admir, dar Hagi costa!. Iar eu am raspuns: Oricat costa, il vreau la Galata!", a povestit Terim pentru Adevarul.

Au urmat discutii lungi cu baskanii de la club, care nu erau convinsi, la acea data, sa investeasca sume uriase in jucatori cu nume, dar si cu agentul lui Gica, celebrul Giovani Becali, care a "mirosit" imediat oportunitatea de a scoate saci de bani din Turcia.

"Acest om (Giovani Becali - n.red.) are un mare merit in crearea echipei care a castigat Cupa UEFA in anul 2000. Cate discutii am avut cu Giovani si cu baskanii nostri in acest birou! Ce strategii am pus aici noi la cale!", a mai spus Terim.

Negocierile au intrat in impas in momentul in care sefii Galatei nu au acceptat pretentiile salariale ale lui Hagi. Insa cum Fatih Terim il vedea pe "Rege" drept omul cheie in planul sau, a dat bani din propriul buzunar pentru a-l avea in lot.

"Cand a fost problema cu salariul lui Hagi la Galatasaray, in jur de 400.000 de dolari diferenta, Terim s-a ridicat de la masa si a spus: Suport eu! Il vreau pe Hagi! Asta e Terim!", a dezvaluit impresarul Becali.

Gica Hagi a ajuns la Galatasaray iar clubul a cunoscut apoi cea mai buna perioada din istorie. Totul a culminat cu castigarea a doua trofee continentale, Cupa UEFA, dupa o finala cu Arsenal, si SuperCupa Europei, turcii invingand atunci, cu Lucescu pe banca, marele Real Madrid.

Lui Hagi i-au urmat alti jucatori romani, Gica Popescu, Filipescu, Adi Ilie, Ionut Lutu, Radu Niculescu, Gabi Tamas, Ovidiu Petre, Florin Bratu si, ultimul, Bogdan Stancu. Toti au fost dusi la Galatasaray de fratii impresari Becali.

"Imparatul" Terim recunoaste ca romanii au ajutat mult fotbalul din Turcia.

"Cu Hagi, mai ales, si apoi cu Popescu, fotbalul din Turcia s-a dezvoltat. Ei au adus un plus de profesionism. Erau doi jucatori care jucasera la Real Madrid si la Barcelona. Hagi chiar la amandoua!"

Fatih Terim antreneaza si acum pe Galata, intr-un al treilea mandat, fiind aproape de un nou titlu de campion.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Hagi transfer Galatasaray, #gica hagi galatasaray, #fatih terim hagi galatasaray, #poveste transfer hagi galatasaray , #Galatasaray