E foarte grav daca Hagi are dreptate

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 07:30
11556 citiri
E foarte grav daca Hagi are dreptate

Gica Hagi si-a reluat razboiul cu FRF, avand si de aceasta data argumente care, cel putin la prima vedere, par solide si in fata carora "federalii" nu au decat o replica palida.

"Regele" este nemultumit ca fotbalistii pe care ii "creste" la Academia care ii poarta numele si la Viitorul sunt ocoliti de selectionerii reprezentativelor noastre. Si pare sa aiba dreptate.

Hagi a reinceput razboiul avandu-l ca exemplu pe fiul sau, Ianis. Pustiul in varsta de 17 ani a fost transferat in vara de Fiorentina, dar nu are loc in nationala de tineret, fiind utilizat la ultima actiune a reprezentativei de juniori Under 19.

Ceva nu se leaga si "Regele" are tot dreptul sa iasa in fata de aceasta data.

Sigur, explicatiile oficiale sunt simple, e problema selectionerilor pe cine cheama la loturile nationale. Iar selectionerii se pot apara inca si mai usor, sustinand ca au ales un grup de jucatori care, in opinia lor, e cel mai bun. Pana la urma, de asta sunt platiti, sa selectioneze si sa pregateasca meciurile echipelor nationale.

Insa chiar asa am ajuns? Adica scouterii Fiorentinei, un club care nu e totusi de mana a doua in Italia, conducatorii Fiorentinei, antrenorul principal al Fiorentinei, toti acesti oameni vad ceva in Ianis Hagi, platesc bani foarte multi pentru un copil, iar ai nostri tehnicieni stiu mai bine si il lasa acasa? E macar ciudat.

Va spuneam ca ceva nu se leaga si trebuie sa vorbim si despre rezultate. Daca nationalele Romaniei, unde Ianis Hagi nu are loc, ar fi avut rezultate, probabil ca nici Gica nu ar fi avut legitimitatea sa spuna ceva. Bun, o fi juniorul bun, dar nu e exclus sa fie altii mai buni ca el. Si, iata, asta se vede pe teren. Dar la noi nu se intampla acest lucru si asta te face sa te intrebi de ce nu sunt incercate si alte solutii, alti jucatori. Poate Hagi cel mic.

Pe de alta parte, aceste iesiri publice ale "Regelui" ii vor face rau celui mic. Chiar daca pe viitor va ajunge in nationala de tineret, pe umerii lui va fi pusa o presiune uriasa. Toata lumea se va astepta ca acesta sa faca diferenta si sa demonstreze ca e un fotbalist de mare clasa, iar daca nu va reusi asta, toate declaratiile tatalui sau se vor intoarce impotriva sa.

Dar tind sa cred ca e un risc asumat de ambii Hagi, iar aceasta batalie face parte dintr-un razboi mai mare.

Patronul si antrenorul celor de la Viitorul a mai venit cu un exemplu, cel al lui Florin Tanase, care in vara n-a avut loc in lotul nationalei pentru Euro 2016. Si nu a avut loc la nationala desi venea dupa cel mai bun an din cariera, cu cifre - goluri si pase de gol - mult peste multi dintre cei care au fost luati de Iordanescu in Franta.

Copilul chiar s-a intrebat ce ar trebui sa mai faca daca 15 goluri si 6 assist-uri nu sunt suficiente pentru un loc in lot!

Am scris la vremea respectiva ca Iordanescu a facut o uriasa greseala de selectie, iar asta s-a vazut pe teren, cu o nationala sufocata in ultimele doua meciuri din grupa. Nu spune ca, daca il aveai pe Tanase in lot, te calificai in finala, dar aveai acolo ca optiune unul dintre cei mai buni jucatori ai campionatului nostru, nu veterani rezerve la echipe de mana a treia din Turcia.

Gica Hagi se afla in conflict cu sefii FRF, asta nu mai este un secret pentru nimeni. Cauzele acestui razboi sau chiar oportunitatea lui pot fi discutate. Dar daca selectionerii nationalelor Romaniei au ajuns sa se implice in acest duel, afectand rezultatele echipelor pe care le conduc, este nu numai gresit, ci si foarte grav.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Hagi scandal FRF, #Hagi FRF selectie, #Hagi nationale selectie , #nationala