Hagi a acceptat sa fie selectionerul Romaniei

Joi, 09 Iunie 2011, ora 12:34
3221 citiri
Hagi a acceptat sa fie selectionerul Romaniei

Gica Hagi a acceptat joi oferta Federatiei Romane de Fotbal si va fi noul selectioner al Romaniei.

"Regele" va fi ajutat de Anghel Iordanescu, care va ocupa functia de director coordonator.

"Azi (n.r. joi), Hagi a acceptat functia de selectioner, in urma unei discutii cu Mircea Sandu, iar Iordanescu va ocupa postul de director coordonator", au declarat surse din cadrul FRF pentru Mediafax.

Hagi ii ia astfel locul lui Razvan Lucescu, care a demisionat dupa partida cu Bosnia-Hertegovina, din preliminariile Campionatului European din 2012.

Este cel de-al doilea mandat la nationala Romaniei pentru Gica Hagi, dupa cel din 2001, cand a stat doar 6 luni la carma "tricolorilor".

Atunci, nationala a jucat 4 meciuri cu Hagi selectioner, inregistrand o victorie (2-0 cu Ungaria), doua remize (1-1 cu Georgia si 1-1 cu Slovenia) si o infrangere (1-2 cu Slovenia). A plecat dupa ce-a ratat calificarea la Campionatul Mondiald in 2002, in urma unui baraj pierdut cu Slovenia.

Obiective

Principalul obiectiv va fi calificarea la turneul final al EURO 2016, numai ca planul se vrea a fi unul mult mai complex, fiind vorba despre un proiect pe patru ani, cu finalitate in toamna anului 2015 si cu tinta reformarea fotbalului la toate nivelurile echipelor noastre nationale, incepand cu reprezentativa "A" si terminand cu cea de juniori "Under 14", anunta FRF.

Aceasta inseamna modificarea si modernizarea sistemului si modului de joc la toate esaloanele nationalelor noastre si imbunatatirea parametrilor de performanta, astfel incat calificarile sa reprezinte o succesiune si o incununare logica a schimbarilor evocate.

FRF i-a ofertat pe Hagi si Iordanescu - oficial

Salariu

"Nu conteaza banii cand vine vorba de echipa nationala", spunea Hagi in urma cu ceva timp. Totusi, "Regele" va avea un salariu anual de 250.000 de euro.

Pe langa salariu, mai are promise diverse prime, pe care le va incasa daca va reusi sa-i califice pe "tricolori" la Campionatele Europene din 2012 si 2016 si la Campionatul Mondial din 2014.

Hagi, la nationala Romaniei. Vezi ce salariu va avea

Primul meci al lui Hagi de la revenirea la nationala va avea loc pe 10 august, contra Argentinei, intr-un amical programat pe noul stadion National.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Gica Hagi selectioner Romania, #Gica Hagi antrenor nationala, #Anghel Iordanescu nationala Romania , #nationala