Nu de la Hagi!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 03 Noiembrie 2016, ora 07:42
8168 citiri
Nu de la Hagi!

Cea mai puternica academie de fotbal din Romania a obtinut recent un succes important, echipa de juniori Under 19 a Viitorului castigand categoric primul duel cu FC Zurich din UEFA Youth League. Cu numai cateva zile inainte, nationala de juniori U17 a Romaniei era umilita acasa in preliminariile Campionatului European.

Sunt doua episoade care ne arata ca disputa surda dintre Hagi si FRF nu aduce decat deservicii fotbalului romanesc si am sa explic imediat de ce.

In preliminariile Europeanului U17, selectionerul nostru, Gabriel Manolache, a convocat nu mai putin de 8 jucatori de la recent infiintatele Centre de Excelenta ale FRF. Aproape jumatate din lotul de 18 a fost asadar "produs" de Federatie. Rezultatele acestei nationale au fost rusinoase, trei infrangeri in trei meciuri, adversare fiind Anglia, Austria si Azerbaijan.

Pana acum nu am auzit nimic despre o analiza a activitatii selectionerului Manolache si as indrazni sa spun ca nici nu vom auzi.

De cealalta parte, miercuri seara, in UEFA Youth League, Liga Campionilor pentru juniori, pustii lui Hagi, campioni nationali, au spulberat echipa similara a celor de la FC Zurich si si-au asigurat in mare masura calificarea in play-off.

Doua rezultate care, puse in oglinda, ne arata cam unde se afla fotbalul romanesc acum.

Avem, de o parte, un nume urias al acestui sport care a investit sume considerabile pentru a crea o scoala de fotbal cum vezi numai prin tarile civilizate. De cealalta parte, avem o Federatie care, in loc sa il sprijine, alee sa ii faca o concurenta neloiala infiintand propriile scoli de fotbal.

Si nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu e nimic rau in a avea cat mai multe academii, fie ele private sau "federale". Este excelent faptul ca pustii au unde sa invete acest sport si probabil ca dintre ei se vor alege viitorii purtatori de echipament al nationalei de seniori.

Este insa discutabil cum selectionerul angajat si platit de FRF formeaza un lot in care jucatorii ce apartin FRF sunt cei mai multi si nu livreaza rezultate.

Iar acum revin la ce spunea un fost selectioner de juniori, Lita Dumitru in speta, care a dezvaluit ca atunci cand se afla inca pe banca i s-a transmis dinspre Federatie sa nu mai convoace atat de multi jucatori de la Hagi. Nu pentru ca respectivii n-ar fi buni, ci pentru ca sunt de la Hagi.

In cazul acesta, sa ma iertati, dar ce face FRF chiar este concurenta neloiala si tare as vrea sa vad daca va mai exista un alt om de afaceri dispus sa investeasca macar un sfert din banii bagati de Hagi in academia lui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Hagi academie fotbal, #Hagi rezultate juniori, #centre excelenta FRF , #nationala