Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Laurentiu Rosu: "Generatia de Aur nu este chiar de aur, pentru ca nu a castigat nimic"

Luni, 11 Februarie 2008, ora 17:43
1656 citiri
Laurentiu Rosu: "Generatia de Aur nu este chiar de aur, pentru ca nu a castigat nimic"

Mijlocasul lui Recreativo Huelva, Laurentiu Rosu, a declarat, luni, pentru NewsIn, ca scandalul declansat de Cosmin Contra este alimentat de presa si sustine ca singura generatie de aur din fotbalul romanesc este Steaua '86, nu cea a lui Gica Hagi.

"Acest scandal este exagerat. Contra a fost provocat. In orice caz, aceste polemici nu fac foarte bine fotbalului romanesc. in primul rand, asa-zisa Generatie de Aur nu este chiar de aur, pentru ca nu a castigat nimic. E adevarat, au avut mai multe calificari si au avut in Hagi un jucator extraordinar, poate cel mai bun din istoria fotbalului romanesc. Poate noi castigam Campionatul European si devenim noi Generatia de Aur. Singura Generatie de Aur din fotbalul romanesc este Steaua din 1986, care a castigat Cupa Campionilor Europeni, o performanta cu adevarat importanta", a declarat Laurentiu Rosu.

Cosmin Contra a declarat ca Generatia de Aur nu avea meciuri atat de grele precum actuala echipa a Romaniei si nu era supusa la atatea critici. Declaratia lui Contra a venit ca raspuns la acuzele unor fosti internationali romani, care au declarat ca actualii jucatori din nationala Romaniei fac prea putine pe teren, dar vorbesc prea mult.

Mijlocasul roman este de parere ca nationala Romaniei nu a jucat chiar atat de prost in meciul amical cu Israel: "Am vazut meciul, si prestatia echipei nu a fost deloc asa cum au spus unii. Am jucat bine si am avut destul de multe ocazii de gol. Sa nu uitam ca mare parte a meciului am jucat in zece oameni". Rosu este de parere ca la EURO va conta foarte mult forma de moment. "Amicalele din aceasta perioada iti fac o parere despre starea echipei, dar nu dau verdicte. Mai este destul timp pana la turneul final si multe se mai pot schimba. Totul va depinde de forma de moment".

In ceea ce priveste schimbarea de antrenor de la Recreativo Huelva si victoria cu Espanyol, internationalul roman este de parere ca oficialii au facut o mutare inspirata. "Nu ne asteptam nici noi la un astfel de rezultat. A fost o victorie meritata insa. Aducerea lui Zambrano a fost inspirata, pentru ca noul antrenor a venit cu o tactica mai ofensiva, si acest lucru s-a vazut. Din pacate, eu nu am putut evolua din cauza unei intinderi. Am revenit la antrenamente, insa abia de miercuri ma voi alatura echipei".

Recreativo Huelva s-a impus duminica, in deplasare, in fata lui Espanyol Barcelona, scor 2-1, la meciul de debut al noului antrenor, Manolo Zambrano.

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#laurentiu rosu, #Romania, #generatia de aur, #declaratie , #Steaua