Gica Hagi acuza UEFA ca a comis cea mai mare discriminare la adresa Romaniei

Joi, 02 Mai 2019, ora 20:00
14084 citiri
Gica Hagi acuza UEFA ca a comis cea mai mare discriminare la adresa Romaniei
Foto: fcviitorul.ro

Gica Hagi a acuzat UEFA ca a comis cea mai mare discriminare la adresa Romaniei.

Fostul mare fotbalist spune ca i se pare complet nedrept ca forul continental nu a alocat un loc pentru Romania direct in grupele Ligii Campionilor.

"Trebuie sa facem o hartie cu totii, semnata de toata lume si sa mergem la forurile europene, in care sa spunem ca este discriminare. Nu exista coeficient, coeficientul trebuie sa fie pentru cei care vor 4, 5 sau 6 echipe. Campioanele din Europa, primele 32 de tari, trebuie sa fie in grupe direct. E o regula care ne-a trimis pe noi departe. Am fost eliminati din hartie, nu pe parte fotbalistica. Diferenta intre noi si ei se face pe numarul de echipe care intra in grupele Champions League.

Ele au ajuns la 500 de milioane de euro buget si noi avem 10 milioane. Noi cand am mers direct acolo si am avut lucrurile facute, ne-am luptat cu ei. Daca nu, o sa disparem, nu mai stati sa va uitati, ne trimit in Liga a 5-a pe hartie. Ar trebui sa tratam acest lucru foarte serios. Nu este de trecut cu vederea. Acest lucru este foarte serios. Trebuie sa mergem si sa le punem hartia pe masa si sa-i intrebam de ce noi am fost eliminati din hartie. E cea mai mare discriminare din Comunitatea Europeana", a spus Hagi la Digi Sport.

Romania s-a prabusit in clasamentul coeficientilor UEFA ca urmare a evolutiilor slabe avute de echipele romanesti in ultimele sezoane ale cupelor europene.

Tara noastra a ajuns sa ocupe un rusinos loc 32, aflandu-se sub tari precum Azerbaidjan, Kazahstan si Liechtenstein.

In consecinta, Romania trimite doar patru echipe in cupele europene, campioana, dar si ocupantele locurilor 2 si 3 urmand sa intre in competitie inca din primul tur preliminar

In sezonul urmator al cupelor europene, Romania va fi reprezentanta de patru echipe, dupa cum urmeaza:

Campioana - in primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Ocupantele locurilor 2 si 3 - in primul tur preliminar al Europa League

Castigatoarea Cupei Romaniei - in turul doi preliminar al Europa League

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Gica Hagi UEFA, #Gica Hagi acuzatii UEFA , #stiri Gica Hagi
Comentarii
R
RASPUTEA
rank 1
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Care-i vina UEFA ca fotbalul romanesc e becalizat?