Hagi, Belodedici si Aliodor Manolea, plus zeci de politicieni, cu grade obtinute cu "nereguli"

Sambata, 04 August 2012, ora 10:18
10038 citiri
Hagi, Belodedici si Aliodor Manolea, plus zeci de politicieni, cu grade obtinute cu "nereguli"
Foto: Arhiva

Fotbalisti din generatia de aur, alaturi de guvernatorul Mugur Isarescu, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, procurorul general Laura Codruta Kovesi, fostul sef ANAF, Sorin Blejnar, si psihoterapeutul Aliodor Manolea se afla pe lista MApN cu avansari in grad din 2011 si 2012 in care au fost constatate nereguli.

In listele MApN se afla persoanele in cazul carora au fost acordate grade militare in rezerva ori s-au realizat avansari in grad in rezerva, in 2011 si 2012, fiind constatate nereguli de catre minister.

Coloneliada: Sute de oficiali, ofiteri peste noapte. "Poti ajunge fara sa stii"

Intre cei mentionati in listele MApN se numara guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, care a obtinut in 2011 gradul de colonel dupa ce fusese locotenent.

Un alt caz, tot din 2011, este al fostului premier Mihai Razvan Ungureanu, care a ajuns din locotenent, maior la gradul de colonel. Totodata, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a primit gradul de colonel din statutul de absolvent. Aceeasi situatie este in cazul procurorului general Laura Codruta Kovesi, care a obtinut gradul de locotenent-colonel, anterior fiind absolvent.

De asemenea, fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a obtinut in 2011 gradul de colonel, dupa ce il detinuse pe cel de locotenent-colonel.

In plus, in listele de la MApN apar inclusiv psihoterapeutul Aliodor Manolea, care in 2011 din capitan a devenit colonel, dar si analistul Bogdan Chirieac, ajuns de la caporal la colonel.

Totodata, in situatia prezentata de Ministerul Apararii pentru avansarile in grad din 2011 mai figureaza primarul Buzaului, Constantin Boscodeala (de la locotenent la capitan), senatorul independent Chirvasuta Laurentiu (de la locotenent-colonel, la colonel), fostul primar de Botosani Catalin Flutur (de la sublocotenent la colonel), dar si fostul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur (de la locotenent -colonel la colonel).

In plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Tirgu Jiu, Florin Circiumaru (de la locotenent-colonel la colonel), fostul sef al ANI, Catalin Macovei (de la maior la locotenent-colonel), fostul secretar de stat in Ministerul Muncii, Nicolae Ivaschescu (de la locotenent-colonel la colonel), fostul sef al TVR, Alexandru Lazescu (de la locotenent la colonel), senatorul UNPR Ovidius Marcutianu (de la sublocotenent la locotenent-colonel), fostul presedinte al CJ Buzau, Victor Mocanu (de la maior la locotenent-colonel), deputatul Dan Ilie Morega (de la locotenent la colonel), deputatul Eugen Nicolicea (de la locotenent-colonel la colonel).

Exclusiv Ponta are grad de capitan in Armata - scandalul avansarilor in grad continua (Video)

De asemenea, procurorul sef al DIICOT, Codrut Olaru, a fost avansat de la gradul de caporal, la cel de locotenet colonel. Ulterior, i-au mai fost acordate grade in rezerva ajungand colonel.

Pe lista MApN mai apar primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc (de la locotenent la colonel), deputatul Cezar Preda (de la locotenent la colonel), fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon (de la locotenent la colonel), actualul primar de la Slatina, Darius Valcov (de la sublocotenent la maior).

Si fostul director Metrorex, Gheorghe Udriste, a obtinut gradul militar de colonel, dupa ce fusese locotenent.

Totodata, in 2011 au mai fost acordate grade si fostului ministru de Finante, Bogdan Dragoi (absolvent de studii superioare devenit maior), deputatului Nicolae Paun (de la soldat la locotenent colonel), senatorului PDL Ion Ruset (de la caporal la colonel) si deputatului PDL Alin Trasculescu (de la fruntas la locotenent-colonel)

De asemenea, in lista inaintarilor in grad in rezerva din 2012 mai apar fostul presedinte al CJ Iasi, Constantin Simirad, care din sublocotenent a devenit colonel, dar si fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteras, devenit din locotenent-colonel, colonel.

Pe lista celor care au primit grade in rezerva in 2012 apare Emilian Schwartzenberg, care a devenit, de la absolvent de studii superioare, locotenent colonel. Si realizatorul TV Vlad Enachescu a obtinut grade militare, in 2011 ajungand de la absolvent sublocotenent.

De asemenea, fosti membri ai echipei de fotbal Steaua - generatia '86, apar pe listele cu avansari in grad cu nereguli din 2011. Este vorba de Miodrag Belodedici (de la locotenent la colonel). Gabi Balint (de la capitan la comandor), Ladislau Boloni (de la sublocotenent la colonel), Helmut Duckadam (de la maior la colonel), Adrian Bumbescu (de la locotenent-colonel la colonel), Stefan Iovan (de la capitan la colonel), Victor Piturca (de la capitan la comandor).

Totodata, apar pe lista MApN si Gheorghe Hagi (de la soldat la colonel) si Dumitru Stingaciu (de la capitan la colonel).

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#grade rezerva armata romana, #grade ilegale armata romana, #politicieni grade ilegale, #fotbalisti grade ilegale , #stiri Gica Hagi