Sa ne ierti, Gica!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 05 Februarie 2018, ora 07:37
14080 citiri
Sa ne ierti, Gica!

Extrem de suparat din cauza unui titlu de articol de presa, Gica Hagi a anuntat cu numai cateva zile inainte de a implini 53 de ani ca vrea sa plece din tara deoarece fotbalul romanesc nu il vrea. Si partial are dreptate.

Nu ma indoiesc ca sunt oameni implicati in fenomen carora le-ar fi mult mai bine daca Hagi n-ar mai lucra in Romania, daca ar ramane un antrenor cu un CV impresionant ca fotbalist ce pregateste o echipa din afara. Ar fi mai putina presiune.

In ultimii ani, "Regele" s-a impus ca fiind cea mai importanta voce de opozitie in raport cu actuala conducere a fotbalului romanesc. Si nu ma refer doar la regimul Burleanu de la FRF, ci si la regimul Iorgulescu, de la Liga.

Rand pe rand, Gica a analizat masurile luate de cei doi si, pe cele mai multe, le-a distrus cu argumente in fata carora initiatorii n-au avut replica. Putem sa vorbim despre inutilele Centre de Execelenta ale FRF, care isi propuneau sa concureze scolile de fotbal private si care s-au dovedit a fi un esec de proportii pe care Burleanu nu-l poate justifica. Putem sa vorbim despre regula LPF de a injumatati punctele echipelor dupa sezonul regulat, una pe care Iorgulescu nu o poate explica nici macar in momentul asta.

Prin urmare, inteleg ca multi dintre cei care conduc fotbalul vor rasufla usurati in momentul in care Hagi va parasi Romania, profesional vorbind.

Patronul si antrenorul celor de la Viitorul este, de ceva vreme, cel mai important aliat al presei sportive. "Cainele de paza" al fotbalului romanesc a ramas fara dinti si fara glas de multa vreme, insa atunci cand e sprijinit de Hagi reuseste sa maraie si sa arate publicului larg o parte din ceea ce se intampla in culise.

Asta pentru ca Hagi pune in spatele oricarei declaratii pe care o face cariera impresionanta pe care o are si, de ce nu, brandul sau, cel mai important din fotbalul romanesc.

Impresia mea este ca Gica a cautat in presa romana un partener de discutii. Ii urmaresc atent conferintele de presa si nu pot sa nu remarc ca este cam singurul om implicat in fotbal care vine cu un set de idei foarte bine structurate. Sigur, nu are cel mai fericit mod de exprimare, insa nicio persoana cu un gram de inteligenta nu refuza o idee foarte buna pentru ca este transmisa prost. In plus, sunt cativa formatori de opinii de pe la noi care se exprima mult mai prost decat Hagi!

Revenind, Gica si-a cautat in presa un partener si se simte tradat pentru ca presa este interesata de forma, nu de fond. Nu cred insa ca el nu se astepta la asta. In toata lumea presa e tot mai interesata de impactul pe termen scurt, de senzational, de scandal. Nu e sanatos, dar e pe undeva normal. Nu doar in Romania se intampla asta.

De aceea cred tot mai mult ca iesirea lui Hagi este mai mult una prin care el cauta sa-si justifice singur o eventuala plecare din tara. Nemultumit de ce se intampla si simtind probabil ca la Viitorul a atins limita maxima ca antrenor, vrea o noua provocare. Pentru nu a impacheta aceasta inevitabila plecare din fotbalul romanesc ca un pas inapoi, Gica a inventat cumva aceasta suparare care justifica pasul pe care il va face in cateva luni, spun eu.

Insa asta nu inseamna ca Hagi nu are dreptate. Iar cei din presa, cei care inca practica meseria asta cu integritate, vor constata pe pielea lor cat de mult ii ajuta ca cel mai mare nume din fotbalul romanesc lucra aici.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gica Hagi pleaca Romania, #Hagi antrenor Romania, #Hagi suparat pleaca Romania , #stiri Gica Hagi