Hagi vrea sa revolutioneze fotbalul romanesc: Ce obiectiv si-a propus la Viitorul

Sambata, 26 Noiembrie 2016, ora 11:56
4206 citiri
Hagi vrea sa revolutioneze fotbalul romanesc: Ce obiectiv si-a propus la Viitorul
Foto: Hepta.ro

Antrenorul Viitorului Constanta, Gica Hagi, are o idee revolutionara pentru fotbalul romanesc. Acesta isi doreste ca tot lotul echipei sa fie format din jucatori de sub 23 de ani.

Hagi spune ca ar mai putea aduce si jucatori care nu au fost formati la clubul sau, dar subliniaza ca nu vrea sa riste retrogradarea cu acest plan.

"Avem jucatori foarte buni la echipa a doua. Dar probabil ca voi apela la 6-7 jucatori care nu sunt din 'casa', jucatori din afara, care sa ne ajute. Dar cu siguranta o sa vedeti o echipa foarte tanara. In momentul de fata noi avem un buget mediu, nu ne permitem salarii mari.

Eu imi doresc ca aceasta echipa, la un moment dat, sa fie formata numai din jucatori sub 23 de ani. Tot lotul. Dar e de analizat daca vom avea aceasta forta, pentru ca nu vreau sa risc sa retrogradez", a precizat fostul capitan al nationalei, citat de Dolce Sport.

Acesta a tras un semnal de alarma cu privire la ligile inferioare si la absenta finantarii pentru centre de copii si juniori.

"La noi divizia B si C sunt foarte slabe, iar ele ar trebui sa produca jucatori. Ar trebui sa fie examenul celor tineri care vin in prima liga. Dar cel mai rau e ca nu exista finantare la centrele de copii si juniori. Cand eu jucam, toate cluburile din prima divizie aveau centre bune de copii si juniori, cu antrenori foarte buni", a completat Gica Hagi.

Declaratia sa a fost facuta dupa meciul castigat de Viitorul contra celor de la ASA Targu Mures, scor 2-0. Razvan Marin, in varsta de 20 de ani, a inscris primul gol, din lovitura de la 11 metri.

In acest moment, Viitorul are 10 jucatori peste 23 de ani, insa doar doi peste 26 - Pablo Brandan si Sorin Radoi.

Echipa are insa cea mai mica medie de varsta din Liga 1, de putin peste 22 de ani. Spre comparatie, echipe precum Ajax Amsterdam, Nice - liderul la zi in Franta - si RB Leipzig - liderul la zi in Germania - au medie de varsta de sub 24 de ani.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gica Hagi lot Viitorul 23 ani, #Gica Hagi tineri Viitorul, #Hagi obiectiv tineri Viitorul , #Viitorul