Marele test al lui Hagi

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 09 August 2017, ora 07:39
5895 citiri
Marele test al lui Hagi

Dupa cel mai mare succes din cariera de antenor, castigarea titlului cu Viitorul, Gica Hagi se afla acum in fata celui mai dificil test, acela de a redresa corabia in deriva a campioanei Romaniei.

Dobrogenii sunt de nerecunoscut in acest debut de sezon, iar semnele depasirii acestei crize nu se vad.

Castigarea campionatului a adus acel sentiment de relaxare in randul jucatorilor, iar procesul initiat de Becali la TAS i-a deconcentrat si mai mult. Victora de la Lausanne a venit cu un nou val de relaxare peste jucatori si staff, iar Hagi nu a reusit sa faca nimic pentru a impiedica acest lucru.

Peste aceste probleme s-au suprapus deciziile proaste ale "Regelui", aici fiind de subliniat campania de transferuri din aceasta vara, una ratata aproape complet din punctul meu de vedere, cu achizitii mai mult decat discutabile, care nu numai ca nu au adus plusul de experienta scontat, dar chiar au slabit echipa.

In aceste conditii n-ar trebui sa suprinda pe nimeni rezultatele din debutul sezonului, cand Viitorul a fost scoasa din Liga de un APOEL de batut, iar in Liga 1 a obtinut o singura victorie in cinci etape.

Din pacate pentru campioni, perspectivele nu sunt imbucuratoare. Managerul si patronul, Gica Hagi, pare intrat si el in criza in care se afla echipa si si-a pierdut cumva orientarea.

Conferinta de presa de marti seara a fost una extrem de surprinzatoare pentru mine. Hagi s-a victimizat, a acuzat si a ironizat. Nimic insa despre redresarea echipei, niciun mesaj pentru echipa, niciun restart pentru acest sezon.

Ce-ar putea sa creada jucatorii Viitorului atunci cand isi aud patronul vorbind despre conspiratia in care ar fi prinsa echipa si cum forte oculte incearca sa ii desfiinteze? Cum ar putea ei reactiona pe teren dupa ce antrenorul lor le-a oferit scuza perfecta pentru orice rezultat?

Din punctul meu de vedere, ce face Hagi in aceasta perioada, cel putin la nivel de discurs public, este profund gresit. Nu stiu ce se intampla in sedintele de la Viitorul, dar nu vad cum in discutiile cu fotbalistii el ar putea spune altceva.

Viitorul a ajuns in punctul in care timpul nu mai are rabdare. Este nevoie ca "Regele" sa ia decizii, si cred ca vor fi unele usturatoare, acum. Trebuie sa isi recunoasca erorile, sa scape de merele otravite din lot si sa se stranga randurile alaturi de elevii sai. Sa faca ceea ce a facut in prima parte a sezonului trecut, sa vorbeasca mai putin si sa arate mai mult fotbal pe teren.

Va fi un test adevarat pentru Hagi, care va arata cu aceasta ocazie daca are intr-adevar ce ii trebuie pentru a fi un antrenor capabil sa faca fata la nivel inalt.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Hagi Viitorul rezultate, #Viitorul rezultat Liga1, #Liga 1 Hagi Viitorul , #Viitorul