Perla lipsa a coroanei "regelui" Hagi

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 13 Martie 2017, ora 17:44
5846 citiri
Perla lipsa a coroanei "regelui" Hagi

Unul dintre cei mai promitatori lansati de Viitorul lui Gica Hagi a trait in weekend poate cel mai important moment din cariera - salvarea de la retrogradare intr-un campionat modest cu o echipa la care nu a jucat.

Vorbesc, desigur, despre Cristi Manea, cel mai tanar debutant din istoria natinalei Romaniei.

La sfarsitul saptamanii trecute, Mouscron, echipa la care este legitimat Manea si care este antrenata de romanul Mircea Rednic, s-a salvat de la retrogradarea in divizia secunda belgiana. Fostul international a postat pe site-urile de socializare o serie de filmulete si clipuri video in care apare alaturi de fanii belgiei.

Marturisesc ca am vazut aceste imagini cu un sentiment destul de ciudat. Pe de o parte, este vorba despre un tanar jucator despre care Hagi avea numai cuvinte de lauda. Iar Hagi s-a inselat destul de rar in privinta fotbalistilor de perspectiva.

Cu toate acestea, acest Cristi Manea se bucura de evitarea retrogradarii de parca ar fi castigat Liga Campionilor, lucru care ma pune serios pe ganduri. Inteleg ca echipa si-a indeplinit obiectivul, ca nu sunt pretentii mari la Mouscron, dar parca ma astept la mai mult de la cel mai tanar international roman din istorie. Insa el pare extrem de multumit de faptul ca lucreaza la ca intreprinderile de stat de dinainte de '89, timpul trece, leafa merge.

Pe de alta parte, ma uimeste tupeul. Adica ma asteptam la infinit mai multa retinere din partea unui fotbalist care n-a facut altceva decat sa consume resursele clubului in ultimii doi ani.

Adunate, Manea are cam 10 meciuri in doua sezoane la Muscron, iar in acest an competitional a strans ceva mai mult de 200 de minute in total pe teren. Asta nu l-a oprit insa sa se bucure de parca el ar fi dus in spate echipa pana la indeplinirea obiectivului.

Vazandu-l asa de la distanta, Cristi Manea mi se pare nu numai slab, ca fotbalist, dar si suficient si incapabil sa progreseze. Pare o rotita din imensul angrenaj al impresarilor care fac bani seriosi de pe urma unor anonimi care nu vor spune nimic in acest sport. Va mai amintiti de romanul care a fost legitimat la cele doua mari rivale din Milano, Inter si AC Milan? Nu? E in regula, pentru ca nimeni nu-si mai aminteste de Daminuta.

Sper sa ma insel, iar Manea sa demonstreze intr-un an, doi sau trei ca increderea lui Hagi a fost justificata, iar este un fotbalist macar decent. Ma tem insa ca cel putin in acest caz "Regele" s-a inselat.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Hagi Manea transfer, #Cristi Manea Hagi, #Manea Mouscron transfer , #Viitorul