Un castel pentru Regele Hagi

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 06 Martie 2015, ora 23:10
8420 citiri
Un castel pentru Regele Hagi
Foto: info-sud-est.ro

Gheorghe Hagi continua sa investeasca, in adevaratul sens al cuvantului, sume uriase in fotbalul romanesc, "Regele" fiind pe punctul de a finaliza constructia propriului stadion.

In acelasi timp, arena din Constanta care l-a renegat si care pe vremuri i-a purtat chiar numele, se afla intr-o stare deplorabila, care ar face de ras si o echipa din liga judeteana.

Atunci cand Hagi si-a propus sa intre in fotbalul romanesc in calitate de investitor, alegerile lui naturale s-au numit Constanta, orasul pe ale carui strazi si terenuri a batut mingea in copilarie, si Farul, echipa la care a debutat in Divizia A.

"Regele" a fost exilat la Ovidiu, acolo unde a bagat peste 10 milioane de euro intr-o Academie de fotbal si o baza sportiva fara egal in Romania, iar dupa putin timp i-a fost interzis, intr-o criza de neinteles de personalitate, accesul pe stadionul orasului de la malul marii.

Cum Hagi avea deja o echipa cu performante, care evolua in Liga 1, a fost nevoit sa plece in pribegie, ajungand la marginea Bucurestiului, partener cu orasul Voluntari si chirias al comunei Chiajna.

Desi i s-a promis ridicarea unei arene de 10 mii de locuri in Voluntari pentru a-si muta echipa in localitatea ilfoveana, edilul a realizat dupa doi ani ca are, de fapt, alte priritati.

In aceste conditii, Gica a facut ceea ce stie el mai bine. A preluat initiativa si si-a dezvoltat terenul central al bazei de la Ovidiu intr-un stadion ce va respecta toate criteriile impuse de LPF pentru formatiile de Liga 1. Exact ca in tinerete, cand lua mingea din propria jumatate si isi punea coechipierii in pozitii de gol!

Desi initiativa lui Hagi este mai mult decat laudabila intr-un fotbal in care investitia inseamna, cel mult, imprumutarea si capusarea cluburilor, trebuie remarcata stupiditatea acestei situatii.

Regele Hagi si-a construit un nou stadion: cum arata si cat a costat (Foto)

In timp ce Viitorul lui Hagi este la al doilea sezon de Liga 1, Farul se zbate in mediocritatea ligii secunde, tremurand cu gandul la faliment. In timp de Hagi investeste milioane de euro la Ovidiu, stadionul din Constanta se degradeaza tot mai mult in fiecare zi, ajungand in prezent o adevarata ruina. In timp ce lui Hagi ii e aproape imposibil sa fidelizeze un grup de suporteri pentru echipa sa, microbistii din Constanta au si uitat ce inseamna prima divizie.

Iata cum solutia ideala este ocolita cu o inversunare demna de cauze mult mai bune de toti cei implicati si cum toata lumea va iesi pe minus dupa aceasta disputa a orgoliilor.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#hagi stadion constanta, #Hagi construieste stadion, #Hagi Farul Constanta , #Viitorul
Comentarii
Poza GELU FLOCEA
GELU FLOCEA
rank 5
Si cine este primar in Constanta?
Poza Saegetus
Saegetus
rank 3
mai bine cinstit ..cu un stadion mic :))