Descoperiti bibilicile lui Boc (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 19:42
2306 citiri
Descoperiti bibilicile lui Boc (Opinii)
Foto: gov.ro

In general, nu am nicio asteptare de la politicienii nostri. Cu atat mai mult din momentul in care ei ajung la putere.

Este momentul zero in care se prostesc, se strica si devin mai coruptibili decat si-au putut imagina vreodata. Daca nu devin corupti, realizeaza ca habar nu au ce sa faca pentru a scoate tara din criza, iar daca constata ca lucrurile merg bine, cea mai buna atitudine pe care poti sa o astepti din partea lor ar fi sa lase totul asa cum merge de la sine.

Altfel spus, din nefericire, aceasta tara este formata si croita in asemenea fel, incat cu cat Guvernul intervine mai putin in economie cu atat ne putem astepta ca lucrurile sa mearga mai bine. Asa s-au petrecut lucrurile pe vremea lui Tariceanu si la fel s-ar fi intamplat si in timpurile moderne ale lui Boc I, II, III, IV si V, daca nu ar fi avut ghinionul sa-l loveasca criza.

Simtindu-se obligat sa actioneze, Emil Boc si-a dat seama ca nu stie mai nimic despre economie, iar cei despre care se spun ca stiu habar nu au nici ei ce sa faca pentru a scoate tara la liman. Asa ca planul lor de redresare prin masuri anti-criza s-a dovedit a fie gal cu zero. Cand au constatat ca reforma nu bate criza, au inceput modernizarea statului adevarata, sub indemnul si sfaturile atent soptite de la Cotroceni, si au luat barda in mana.

Asa a ajuns Emil Boc sa afle ca singura metoda de lupta eficienta cu criza economica este sa "tai". Verbul anului in Romania si actiunea numarul unu a Guvernul - "taiatul" - a reprezentat unica masura anticriza a lui Boc. Si a taiata tot ce i-a iesit in cale: pensii, salarii, alocatii, subventii, ajutoare sociale, somaj, angajati la stat si multe altele. Ce mai conteaza ca a crescut si TVA, tot un fel de taiere a puterii de compare a romanilor inseamna pana la urma.

Important este ca asa nu se dezvolta nimic, cel mult nu crapa statul. Insa taiatul poate fi considerat reforma si modernizare doar daca le intelegem in sensul exterminarii populatiei pe cale semi-naturala. Altfel, aceste masuri sunt de un cinism inuman si primitiv.

Eminenta cenusie a Executivului, cel mai de incredere ministru al lui Boc, intaiul orator al Muncii si intaistatatorul noilor contributii sociale, paradoxalul Ioan Botis, a gasit solutia. Evrika s-a auzit din Victoriei, cand ministrul a prins bibilica si a dat de urma banilor risipiti. Gospodariile luxuriante din mediul rural - unde taranii nostri pierduti printre sutele de vaci si boi, ascunsi printre miile de mioare, fugind cu herghelii intregi in munti, au bucurii la banul statului - vor fi luate la puricat de bibilica.

Care taran va fi descoperit avand o bibilica in plus va pierde ajutorul de la stat - a grait ministrul. Geniala strategie. In momentul de fata, cand taranii romani stau cu securile in mana, nestiind carei oratanii din ograda sa-i faca felul, aflam ca o alta eminenta, ceva mai spalacita, Gheorghe Ialomitianu, terminatorul stimulentelor, umbla dupa alte bibilice, de data asta ale petrolistilor. Unde? In paradisuri fiscale.

Cand vreun membru al Guvernului Boc, fie excelentul finantist Ialomitianu sau genialul strategul si orator Botis, va reusi sa puna mana pe vreun eurocent al unui petrolist roman din paradisurile fiscale, atunci va trebui sa stim ca si ultima bibilica a fost rapusa in cea de pe urma bojdeuca din ultimul catun.

Pentru ca bibilicile nu zboara, taranii nostri nu le pot trimite in paradisuri straine. Altfel, fiti siguri, exigentii lui Boc le-ar fi luat urma pana acolo.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gheorghe Ialomitianu ministru Finantelor, #Ioan Botis ministrul Muncii, #Emil Boc prim ministru, #bibilici, #petrolisti , #ministrul Finantelor