Ialomitianu: Guvernul va alege intre fonduri pentru investitii si majorarea salariilor

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 13:20
1128 citiri
Ialomitianu: Guvernul va alege intre fonduri pentru investitii si majorarea salariilor

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat vineri, la Bistrita, la o intalnire cu mediul de afaceri local, ca guvernul va decide, pentru anul 2012, daca va da mai multi bani pentru investitii sau va majora salariile bugetarilor si pensiile.

"Daca in cursul anului 2012 situatia este buna, suntem in masura sa avem venituri mai mari si atunci guvernul va decide sa mareasca sumele pentru investitii sau, ceea ce cer cei din partea sociala, sa recupereze partea care a mai ramas din salarii sau indexarea pensiilor. Aceasta va fi decizia guvernului", a spus Ialomitianu.

Ministrul Finantelor adauga ca a asigurat guvernul ca va putea "duce" bugetul prevazut pentru anul 2012 indiferent de ceea ce se va intampla pe pietele financiare externe.

"Am asigurat guvernul ca acest buget il putem duce indiferent de ce se intampla pe pietele financiare. Noi avem posibilitatea prin acest buget sa facem fata socurilor din alte tari", a precizat Ialomitianu.

Ministrul Finantelor a anuntat ca, pentru anul 2012, impozitele si taxele vor ramane la valoarea din 2011 si se vor acorda in continuare garantii guvernamentale pentru obtinerea de credite si scheme de ajutor de stat pentru crearea de locuri de munca.

In opinia lui Gheorghe Ialomitianu, Guvernul Boc a ajutat deja mediul de afaceri, in ciuda constrangerilor bugetare, prin majorarea cheltuielilor cu investitiile - chiar daca "nu totdeauna au fost derulate in mod eficient" -, programul "Prima casa", prin care s-au oferit garantii de aproximativ 1,9 miliarde de euro; s-au creat scheme de ajutor de stat pentru crearea de locuri de munca de peste 180 milioane euro, suficiente pentru angajarea a 3.800 persoane; s-au imbunatatit Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, "care pana acum doi ani se adresau celor care incalca legea", prin care s-a redus birocratia.

La intalnirea de vineri organizata de Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud si Camera de Comert si Industrie participa ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Economiei, Ioan Ariton, vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean, sefi de deconcentrate si oameni de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Gheorghe Ialomitianu, #Ialomitianu investitii, #Ialomitianu salarii pensii , #ministrul Finantelor