Ziare.com

Ialomitianu: Numarul locurilor de munca va creste

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 07:23

   

Intemeierea bugetului pe 2011 pe o crestere a PIB de 1,5% va permite, intre altele, si o crestere cu 23.000 a numarului locurilor de munca din economia romaneasca, a declarat luni ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, dupa sedinta de Guvern in care s-a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pe 2011.

"Guvernul se bazeaza in 2011 pe o crestere a numarului locurilor de munca, desi nu este o crestere mare. Vor fi cu 23.000 de locuri de munca mai multe in economie", a spus ministrul Finantelor.

Guvernul va aloca si o suma mai mare pentru coplata serviciilor de sanatate.

Chiar si in conditiile unei cresteri economice si a consolidarii fiscale, bugetul asigurarilor sociale si cel de somaj nu sunt sustenabile, a spus ministrul Finantelor.

"Bugetul asigurarilor sociale va necesita un transfer de la bugetul de stat de 13,9 miliarde de lei, iar pentru somaj vom avea o subventie de peste 3 miliarde de lei", a declarat Gheorghe Ialomitianu, care a subliniat ca in 2011 va fi mentinuta, prin ordonanta de urgenta, constrangerea privind angajarile in sectorul bugetar, in sensul ca la sapte angajati plecati din sistemul public va putea fi angajat unul nou.

Ministrul Ialomitianu a mai precizat ca si la Ministerul Finantelor scad cheltuielile cu personalul fata de 2010, ca si la Ministerul Administratiei si Internelor.

Singurele cresteri in bugetele ministerelor si de Interne si de Aparare provin de la introducerea sistemului de contributii pentru angajatori, a mai spus ministrul finantelor publice.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 881 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor