Ialomitianu: USL doreste sa inchidem scoli si spitale

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 15:24
1852 citiri
Ialomitianu: USL doreste sa inchidem scoli si spitale
Foto: TVR Info

USL isi doreste sa inchida scoli, primarii si spitale, acest lucru reiesind din amendamentele pe care le-a adus la proiectul de lege a bugetului de stat pe 2012, a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

"USL spune sa dam mai multi bani pentru autoritati locale. Pe de alta parte, vin cu masuri pentru reducerea veniturilor la nivel local. Nu sunt consecventi", a declarat ministrul Finantelor, luni, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit spuselor sale, daca s-ar aproba amendamentul privind reducerea taxei pe valoarea adaugata, ar insemna un plus la deficit de 0,1 la suta. "O serie de cheltuieli la nivel local sunt finantate din TVA. De exemplu, salariile profesorilor, finantarea sistemului de protectie sociala. Inseamna ca USL doreste sa reducem salariile profesorilor, sa punem in imposibilitate de a finanta cheltuieli sociale si pentru functionarea scolilor. Ar insemna sa inchidem primarii, sa inchidem scoli, sa nu platim profesorii", a explicat Ialomitianu.

Ministrul a adus argumente si impotriva reducerii cheltuielilor pentru bunuri si servicii, precizand ca 6,9 miliarde de lei sunt alocate pentru bunurile si serviciile la nivel local.

"Nu stiu daca domnul Ponta a fost sunat de domnul Mazare sau alt lider local sa le reduca sursele de finantare. 2,7 miliarde sunt bunuri si servicii in institutiile de invatamant superior. Nu stiu daca USL isi doreste ca universitatile sa nu poata functiona. Pune in pericol functionarea primariilor, a scolilor. E o masura care ar produce dezastru", a precizat Ialomitianu.

In plus, ministrul a adaugat ca Guvernul nu isi doreste nationalizarea sistemului pilonului II de pensii, ceea ce s-ar intampla daca s-ar pune in aplicare amendamentele USL in aceasta privinta.

"Masurile propuse de USL nu le gasim la niciun guvern, nici de stanga, nici de dreapta. Sa maresti cheltuielile si, pe de alta parte, sa reduci veniturile la buget", a concluzionat ministrul Finantelor.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#Gheorghe Ialomitianu, #buget 2012, #amendamente buget 2012 , #ministrul Finantelor