Ialomitianu: Bugetul pe 2013 este unul al saraciei

Joi, 07 Februarie 2013, ora 17:14
2114 citiri
Ialomitianu: Bugetul pe 2013 este unul al saraciei

Deputatul Gheorghe Ialomitianu a declarat joi ca bugetul de stat pe 2013 este unul al saraciei si stagnarii, axat pe cresterea cheltuielilor de consum si reducerea investitiilor, fapt care poate conduce la intrarea Romaniei in recesiune.

"PDL considera ca bugetul de stat pe 2013 este un buget al saraciei bazat pe cresterea de impozite si taxe si pe taierea de investitii. Concluzia PDL este una singura: romanii vor trai in 2013 mai rau decat in 2012", a afirmat fostul ministru al Finantelor intr-o conferinta de presa.

Ialomitianu a adaugat ca "bugetul ii afecteaza pe toti romanii".

"Ne pare rau ca PSD si PNL au blocat discutarea bugetului, atat in Parlament, cat si prin aducerea in spatiul public a multor altor subiecte. USL trebuia sa dea dovada de mult mai multa seriozitate si responsabilitate in fata romanilor. Bugetul de stat pe 2013 nu-i afecteaza numai pe bugetari si pensionari. In primul rand este un buget al saraciei.

De ce ? Este construit pe inflatie, pe cresterea preturilor. Guvernul USL, de cand a venit la putere, da cu o mana si ia cu doua. Spunea ministrul Bugetului ca este un buget de crestere economica, bazandu-se pe cresterea veniturilor, dar numai ale bugetarilor si pensionarilor. A uitat ca preturile au crescut cu 25%-30% si ma refer la alimentele de baza. Oamenii primesc mai multe venituri, dar vor cumpara mult mai putin", a adaugat Ialomitianu.

Fostul ministru de Finante a mai spus ca impozitul forfetar din agricultura, cresterea preturilor la energie si gaze si taierea investitiilor cu 26% ii va afecta serios pe romani si va lovi in clasa de mijloc.

"Nu numai de la PDL spunem ca puterea de cumparare a romanilor scade pe zi ce trece. Ati vazut, guvernatorul BNR a spus ca inflatia in prima jumatate a anului va ajunge la 5%-6%. Si nu stim ce se va intampla in a doua jumatate pentru ca totul depinde de anul agricol. (...) Au crescut impozitele si taxele. (...) Agricultorii, micii producatori agricoli, au primit o lovitura prin acel impozit forfetar.(...) Se pune in pericol chiar consolidarea clasei de mijloc", a declarat Gheorghe Ialomitianu.

In privinta reducerii fondurilor alocate investitiilor, Ialomitianu a mentionat "o investitie foarte importanta din Bucuresti, metroul din Drumul Taberei".

"Acea investitie va fi pusa in functiune peste patru ani. M-am uitat si la investitiile departamentului condus de domnul ministru Sova (Dan Sova - n.r.). Acele investitii trebuiau cuprinse in legea bugetului. M-am uitat in fundamentarea bugetului, are investitii mici. Eu cred ca departamentul ministrului Sova ar trebui sa poarte urmatoarea denumire: departamentul micilor proiecte", a sustinut fostul ministru al Finantelor.

Gheorghe Ialomitianu a concluzionat ca "bugetul pe 2013 este unul al saraciei".

"Nu este nici macar un buget al mentinerii puterii de cumparare. Este un buget al stagnarii din punct de vedere economic. Este posibil sa ne intoarcem la recesiune. Am fost la un pas in 2012, sa vedem cifrele din ultimul trimestru.(...) Si in 2013 se duce aceeasi politica, de crestere a inflatiei, de taiere a investitiilor, de impovarare a populatiei. Deci in concluzie, romanii in 2013 o vor duce mai rau decat in 2012", a mai declarat fostul ministru al Finantelor.

ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#Gheorghe Ialomitianu buget 2013, #Ialomitianu buget saracie , #PDL