2.000 de angajati ai Ministerului de Finante vor fi concediati

Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 13:31
3812 citiri
2.000 de angajati ai Ministerului de Finante vor fi concediati

Numarul functionarilor publici angajati in cadrul Ministerului de Finante se va reduce de la 33.000 la 31.000 in 2011.

Cei 2000 de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati reprezinta aproximativ 7% din totalul salariatilor din Finante, informeaza Evenimentul Zilei.

Printre institutiile unde se vor face reduceri de personal se numara Autoritatea Nationala a Vamilor, Garda Financiara si Trezoreria.

"Se impun reduceri si la Vama, la Garda si in Trezorerie, daca platile se fac online. Trebuie sa consolidam administratiile fiscale. Sunt proiecte pe care le aveam in derulare, si lucrurile acestea o sa ne duca si la reducera personalului din Ministerul de Finante si structurile teritoriale", a declarat ministrul de resort Gheorghe Ialomitianu.

Bugetul Ministerului de Finante, adoptat in comisii

Bugetul ministerului Finantelor Publice a fost adoptat duminica de catre comisiile reunite de buget-finante in cuantumul propus de catre Guvern, fiind adoptat un amendament prin care incadrarea in numarul maxim de posturi MFP sa se faca pana in luna martie.

Secretarul de stat al MFP, Gheorghe Gherghina, a precizat ca sustine amendamentul propus de deputatul PD-L, Marian Avram, care precizeaza ca incadrarea in numarul maxim de posturi sa se poata face pana la finele lunii martie, in conditiile in care pentru disponibilizari sunt necesare 45 de zile, potrivit Codului Muncii.

Reprezentantul MFP a precizat ca bugetul pentru Finante este impartit in doua sectiuni, cel care priveste ministerul si cel care are in vedere "actiunile generale". Astfel, in cazul ministerului bugetul scade in 2011 fata de 2010 cu 19,5%, de la 3,5 miliarde de lei pana la 2,8 miliarde de lei.

In cazul bugetului privind actiunile generale ale MFP, acesta are o crestere de 23,9% fata de anul trecut, respectiv pana la 21,9 miliarde de lei. Astfel, secretarul de stat in MFP a precizat ca majorarea bugetara reprezinta dobanzile pe care trebuie sa le plateasca Guvernul pentru creditele contractate. Totodata, Gherghina a precizat ca achitarea titlurilor executorii au fost amanata si anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#diponibilizari MInisterul Finantelor, #disponibilizari ANV, #disponibilizari Garda Financiara, #disponibilizari Trezorerie , #stiri Gheorghe Ialomitianu
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Cea mai nelinistitoare stire e in ultima fraza: "Totodata, Gherghina a precizat ca achitarea titlurilor executorii au fost amanata si anul viitor."