Gigi Netoiu si un senator PNL, pusi sub acuzare de DNA intr-un tun cu vita de vie

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 20:53
5379 citiri
Gigi Netoiu si un senator PNL, pusi sub acuzare de DNA intr-un tun cu vita de vie
Foto: Arhiva Ziare.com

Gigi Netoiu si senatorul Dan Mihai Marian, alaturi de Luchi Georgescu, sunt urmariti penal de DNA sub control judiciar, intr-un dosar legat de dobandirea frauduloasa de la ADS a unui teren de 692 hectare plantat cu vita-de-vie.

Senatorul este acuzat de abuz in serviciu, iar Netoiu si fosta sa partenera de viata Georgescu de instigare la abuz in serviciu, instigare la complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, spalare de bani.

In acelasi dosar, mai sunt urmariti penal diversi functionari de la Prefectura Vaslui si Comisia Judateana de Fond Funciar, precum si Tudor Stafie, fost primar in Husi.

Potrivit DNA, in 2007, o societate viticola controlata de Netoiu a dobandit in proprietate, in mod fraudulos, la preturi sub valoarea de piata, o suprafata de peste 692 ha plantata cu vita-de-vie, situata pe un teren din Husi, aflat in administrarea Agentiei Domeniilor Statului (ADS).

Concret, Netoiu, in intelegere cu Luchi Georgescu, a cautat si identificat o modalitate ilicita prin care sa dobandeasca in proprietate, la preturi sub valoarea de piata, suprafata de teren in cauza.

Netoiu i-a cerut pe atunci deputatului Dan Mihai Marian ca, in schimbul unor foloase materiale, sa determine persoane cu functii "cheie" in procesul decizional legat de retrocedari sa il ajute in acest demers.

Procurorii sustin ca functionarii respectivi urmau sa gaseasca, sa deruleze si sa se implice intr-o procedura ilegala care, sub aparenta unei activitati legale de retrocedare catre persoane indreptatite, sa aiba ca rezultat obtinerea in proprietate, de catre societatea viticola controlata de Netoiu, a hectarelor de vita-de-vie.

DNA mai spune ca senatorul Dan Mihai Marian a controlat "din umbra" procesul de retrocedare, implicandu-se pe fiecare etapa si cunoscand ca activitatea este contrara legii.

Potrivit DNA, statul roman a fost prejudiciat cu 9.598.656 lei.

Amintim ca Netoiu a fost implicat in dosarul transferurilor din fotbal, primind o condamnare de 3 ani si 4 luni inchisoare. A iesit conditionat din inchisoare, dupa ce a executat un an si 9 luni inchisoare.

Luchi Georgescu este proprietara producatorului de vinuri Vincon Vrancea. A fost o perioada lunga de timp partenera de viata a lui Netoiu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gigi Netoiu afacere vita de vie, #Netoiu dosar penal DNA , #stiri Gheorghe Netoiu