Gheorghe Nichita a scapat de arestul preventiv: Am aprins lumanari pentru dusmani

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 10:01
3106 citiri
Gheorghe Nichita a scapat de arestul preventiv: Am aprins lumanari pentru dusmani
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul suspendat al Iasiului, Gheorghe Nichita, a declarat, dupa cateva ore de la iesirea din arest, ca nu vrea sa vorbeasca nici despre viata sa publica ori politica si nici despre dosarele sale si ca isi doreste sa fie alaturi de familie si de prieteni.

"Vreau sa stau alaturi de familie, mi-e tare dor de cei dragi, sa-mi gasesc linistea alaturi de familia mea si sa-mi pregatesc in tihna apararea", a spus Gheorghe Nichita.

El a spus jurnalistilor ca nu are resentimente fata de "dusmani" si ca nu doreste nimanui sa treaca prin experienta sa din ultimele luni.

Gheorghe Nichita, trimis in judecata pentru luare de mita

"Nu doresc nimanui sa treaca prin aceste clipe prin care am trecut eu si pe care le trec in continuare. Nu doresc raul nimanui. Le multumesc celor care au fost alaturi de mine pentru a ma sustine in aceasta perioada dificila si complicata.

In asemenea momente se vede foarte clar cum se separa graul de neghina. Nu port pica nimanui. Acolo, de unde vin eu, exista o biserica, la care am fost si eu, am aprins lumanari si m-am rugat pentru prietenii si dusmanii mei, sa le dea Dumnezeu sanatate si sa ii ierte, pentru ca eu i-am iertat", a afirmat Gheorghe Nichita.

Nimic despre dosare

El a precizat ca refuza sa faca vreun comentariu privind dosarele sale, spunand in acest sens: "nu vreau sa fac justitie in strada sau la televizor, doar in fata instantei".

"Nu fac nicio discutie legata de viata publica sau politica. Am de rezolvat situatia mea juridica si judiciara si asta imi ocupa tot timpul, toata mintea si preocuparea mea si a familiei mele. Va fi momentul cand voi vorbi", a mai spus Gheorghe Nichita.

Inainte de a intra in curtea vilei situate intr-o zona rezidentiala a Iasiului, Nichita a mai spus jurnalistilor cat e de importanta "recunostinta" si "viata simpla si normala".

"Momentele grele prin care am trecut arata cum trebuie sa pretuiesti viata simpla si normala si cum trebuie sa te bucuri de fiecare clipa din zi atunci cand traiesti normal", a mai spus Gheorghe Nichita.

Fostul edil al Iasiului a fost eliberat dupa ce judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au inlocuit masura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Gheorghe Nichita a fost suspendat din functia de primar pe 30 aprilie 2015. El a fost retinut si acuzat de luare de mita intr-un dosar privind proiectul derulat cu fonduri europene, "Managementul traficului".

In acelasi dosar mai sunt cercetati oamenii de afaceri Tiberiu Urdareanu si Gabriel Mardarasevici. Potrivit rechizitiroului, Nichita ar fi solicitat o mita de 6,9 milioane de lei. Nichita mai este judecat pentru mai multe fapte de abuz in serviciu si la Tribunalul Iasi, in dosarul in care procurorii il acuza ca ar fi folosit Politia Locala pentru a o spiona pe fosta sa amanta si subordonata, Adina Samson.

Primarul Nichita din Iasi, trimis in judecata pentru ca si-a spionat iubita cu Politia Locala

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Gheorghe Nichita eliberat arest, #Gheorghe Nichita familie , #arest