Gheorghe Nichita, trimis in judecata in doua dosare, s-a angajat la CJ Iasi: Am nevoie si eu de bani

Joi, 30 Martie 2017, ora 08:42
4137 citiri
Gheorghe Nichita, trimis in judecata in doua dosare, s-a angajat la CJ Iasi: Am nevoie si eu de bani
Foto: Hepta.ro

Fostul primar al Iasiului, Gheorghe Nichita, trimis in judecata de DNA in doua dosare pentru fapte de coruptie, va fi consilier al sefului Consiliului Judetean, Maricel Popa, lider al PSD Iasi.

Nichita a sustinut ca are nevoie de bani si ca nu mai poate sta deoparte. El se va ocupa de coordonarea proiectului Sistemului de Management Integrat al Deseurilor din judetul Iasi.

"Am avut o discutie cu domnul Popa, m-a intrebat ce mai fac si daca nu as putea sa ajut la CJ. Am zis ca nu vreau drept de semnatura, ci doar sa ajut cu experienta mea. Nu mai pot sta deopate, am nevoie si eu de bani, de un salariu. Nu stiu cat voi castiga", a afirmat Gheorghe Nichita.

El a mai spus ca nu vrea "inca" sa se implice politic in PSD Iasi si ca angajarea sa la CJ nu reprezinta o mutare politica, in conditiile in care Maricel Popa este liderul filialei judetene a PSD Iasi.

Intrebat ce reactie crede ca va avea primarul Iasiului, Mihai Chirica, cu care nu se afla in relatii bune, Gheorghe Nichita a spus ca nu-l intereseaza ce va spune Chirica.

Gheorghe Nichita a candidat in decembrie 2016 pe listele PRU, la deputati, insa partidul nu a intrat in Parlament.

Fostul primar al Iasiului Gheorghe Nichita a fost trimis in judecata de procurorii DNA in doua dosare de coruptie.

In noiembrie 2015, Gheorghe Nichita a fost trimis in judecata de DNA dupa ce ar fi utilizat Politia Locala pentru a-si urmari fosta iubita, alaturi de el fiind deferiti justitiei fostul director al Politiei Locale Iasi Liviu Hliboceanu si un fost sef de serviciu din institutie.

Totodata, in decembrie 2015, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata a lui Gheorghe Nichita, a presedintele grupului UTI, Tiberiu Urdareanu, a vicepresedintelui UTI Mihail Tanasescu, a directorului SC Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Gheorghe Nichita este acuzat de luare de mita, iar Tiberiu Urdareanu, Iulius Gabriel Mardarasevici si Mihail Tanasescu de dare de mita. Nichita este acuzat ca a primit 10 la suta dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI si unei alte firme, precum si reduceri la un hotel de lux din Bucuresti, dar si cazare in China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gheorghe Nichita CJ Iasi, #Gheorghe Nichita consilier CJ Iasi , #DNA