Pogea nu exclude majorarea cotei unice si a TVA in 2010

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 23:50
1731 citiri
Pogea nu exclude majorarea cotei unice si a TVA in 2010

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat miercuri ca Executivul nu ia in calcul majorarea TVA si a cotei unice pentru anul 2009, iar in ceea ce priveste majorarea pentru anul 2010, ministrul a precizat ca un raspuns este "prematur" inaintea discutiei cu expertii FMI.

"Ca sa va raspundem la o asemenea intrebare trebuie sa parcurgem cel putin evolutiile si analizele impreuna cu expertii FMI, dar pentru 2009 nu am avut si nu avem in vedere majorarea taxelor semnificative", a spus Pogea, intrebat daca Guvernul exclude in prezent majorarea TVA sau a cotei unice.

In ceea ce priveste majorarea acestora pentru anul 2010, Pogea a spus ca este prematura o discutie pe aceasta tema. "Nu am facut aceasta analiza, nu discutam, este prematur sa discutam acum", a spus el.

Pogea a mai spus miercuri ca Executivul a aprobat miercuri un memorandum privind o noua reducere a taxelor si tarifelor parafiscale, care ar putea avea loc la finalul lunii septembrie.

"Pana pe 7 august se va infiinta din nou grupul interministerial, care va proceda ca in prima etapa, la analiza si evaluarea celorlalte taxe si tarife care sunt in coordonarea diferitelor ministere. Elaborarea actelor normative va trebui sa inceapa pe 15 septembrie 2009 si initierea acestora de aprobare in guvern, in 30 septembrie. Dorim ca la finele lunii septembrie sa avem o a doua etapa", a spus Pogea.

El a precizat ca prima etapa s-a finalizat in 17 iunie si a cuprins reducerea a 191 de taxe si tarife, prin comasare sau anulare, astfel ca au ramas circa 300 de taxe de analizat.

"Pana la finele anului vrem sa reducem substantial numarul acestor taxe si tarife, multe dintre ele nefacand decat sa puna contribualul pe drumuri, costurile de administrare fiind mai ridicate decat veniturile pe care le obtinem la stat", a adaugat ministrul finantelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Gheorghe Pogea TVA cota unica, #discutii majorare TVA, #discutii reprezentanti FMI , #FMI