Bugetul pe 2009, gata la inceputul lunii ianuarie

Miercuri, 31 Decembrie 2008, ora 15:26
1630 citiri
Bugetul pe 2009, gata la inceputul lunii ianuarie

Ministerul Finantelor Publice a inceput elaborarea bugetului de Stat pe 2009.

Noul buget va tine seama de noile conditii macroeconomice, de obiectivele stabilite prin programul de guvernare si de efectele crizei internationale asupra economiei romanesti, informeaza ministerul Finantelor Publice intr-un communicat de presa.

Strategia bugetara si fiscala, precum si politicile macroeconomice pentru anul 2009 si pe termen mediu se vor baza pe o analiza detaliata a situatiei economice si financiare a tarii din anul 2008.

Ministerul Finantelor Publice va finaliza aceasta analiza la inceputul lunii ianuarie, se arata in comunicat.

Potrivit comunicatului, obiectivul viitoarei constructii bugetare este ajustarea deficitului bugetar si a deficitului de cont curent catre niveluri sustenabile din punctul de vedere al finantarii.

Ministerul de Finante a anuntat ca pentru indeplinirea obiectivelor este nevoie de masuri care sa limiteze cheltuielile de functionare a administratiei publice si sa sporeasca gradul de absorbtie a fondurilor europene pentru a putea creste investitiile publice si a imbunatati mediul de afaceri.

In acest sens, in primele doua sedinte de la investire, Guvernul a decis deja sa diminueze cheltuielile de functionare ale administratiei publice.

Astfel, in anul 2009 vor scadea cu 15% cheltuielile pentru achizitionarea de bunuri si servicii, si cu 50% cheltuielile pentru achizitionarea de mobilier, aparatura birotica, masini si echipamente.

Pentru a sprijini reducerea cheltuielilor bugetare, guvernul a mai decis sa micsoreze cheltuielile cu deplasarile si transportul pentru personalul bugetar si sa optimizeze structura institutionala prin suspendarea ocuparii posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice pe intreg anul 2009 si prin limitarea numarului de functii de conducere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#elaborare buget 2009, #Gheorghe Pogea, #Ministerul Finantelor buget , #stiri Gheorghe Pogea
Comentarii
A
ASS
rank 1
LA PLATA DESPAGUBIRILOR CONFORM LEGI 290/2003 SE GANDESTE CINEVA ?