Discutarea grilei unice de salarizare, amanata cu inca doua saptamani

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 22:14
2135 citiri

Fie ca vorbim de ministrul Finantelor sau cel al Muncii sau chiar de premierul Emil Boc, nimeni nu stie si nu spune nimic de grila unica de salarizare.

Ministerul Finantelor trebuia sa prezinte guvernului o evaluare a impactului financiar al aplicarii Legii unitare a salarizarii din sistemul bugetar, insa Gheorghe Pogea tocmai a cerut, in sedinta de miercuri a Executivului, o amanare de inca doua saptamani.

"Am cerut o amanare de inca doua saptamani pentru a putea, impreuna cu Ministerul Muncii, sa analizam toate variantele posibile legate de Legea sistemului unitar de salarizare, pentru ca ea priveste termenul mediu si lung si trebuie sa ne asiguram ca aceasta lege, odata lansata in dezbatere publica, cel putin din punctul de vedere al resurselor financiare, este una sustenabila", a afirmat Pogea, dupa sedinta de miercuri a Guvernului.

Ministrul a precizat ca a avut o discutie la Ministerul Muncii cu secretarul de stat Valentin Mocanu pe tema proiectului, dupa care au pregatit o nota ce a fost prezentata "sumar" in sedinta de Guvern.

Ministrul Finantelor sustine ca nu s-a discutat despre o reducere a coeficientilor din grila de salarizare, insa cheltuielile de personal nu trebuie sa ajunga la 10-12% din PIB.

Potrivit lui Pogea, cheltuielile de personal trebuie sa ramana "in limite rezonabile", in cadrul carora sa poata fi aplicati coeficientii de ierarhizare.

Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International (FMI) sa finalizeze pana in 30 octombrie Legea unitara a salarizarii in sistemul bugetar, iar memorandumul tehnic din cadrul acordului cu FMI prevede scaderea ponderii cheltuielilor cu salariile in bugetul de stat de la 8,6% din produsul intern brut (PIB) in 2008 pana la 7,8% din PIB in acest an, 7,2% in 2010 si 6,7% din PIB in 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Gheorghe Pogea, #amanare grila salarizare, #amanare salarizare bugetari , #stiri Gheorghe Pogea