Ministerul de Finante nu acorda angajatilor tichete de vacanta

Joi, 19 Februarie 2009, ora 18:00
1667 citiri
Ministerul de Finante nu acorda angajatilor tichete de vacanta
Foto: prezentonline.ro

Ministerul Finantelor Publice nu va acorda angajatilor in acest an tichete de vacanta, a declarat joi ministrul de resort, Gheorghe Pogea.

"Primele de vacanta, daca se vor da in acest an angajatilor de la stat vor fi sub forma de tichete de vacanta, insa acestea trebuie sa fie date doar de catre cei care inregistreaza profit. Eu nu le voi da angajatilor de la Finante tichete de vacanta", a spus Pogea, citat de agentia NewsIn.

Ministrul a precizat ca aceasta cheltuiala a firmelor este deductibila din impozitul pe profit, pana la limita specificata in OUG.

Guvernul a introdus miercuri, printr-o Ordonanta de Urgenta, acordarea de tichete de vacanta in limita a sase salarii minime brute pe economie, acestea urmand sa fie utilizate doar pe teritoriul Romaniei si numai de persoanele pe numele carora au fost emise.

Angajatorii pot acorda tichetele de vacanta in limita propriului buget, lucratorilor care au contracte individuale de munca.

Societatile din domeniul turismului care pot accepta la plata aceste tichete se vor numi unitati afiliate, care trebuie sa aiba avizul Ministerul Turismului in concordanta cu prevederile OG 58/1998.

Masura urmareste sprijinirea turismului national in perioada crizei economice si fiscalizarea activitatii din turism. Normele de aplicare ale OUG vor fi emise in termen de 15 zile.

Unitatile care vor emite tichetele de vacanta trebuie avizate de Ministerul Finantelor, dupa modelul celor care tiparesc tichetele de masa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#tichete de vacanta, #litoral, #angajati ministerul Finantelor, #bonusuri , #stiri Gheorghe Pogea