Pogea: Nu mai e timp sa se aplice concediul fara plata de zece zile la bugetari

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 16:45
1675 citiri
Pogea: Nu mai e timp sa se aplice concediul fara plata de zece zile la bugetari

Cheltuielile cu personalul bugetar aferente celor zece zile de concediu fara plata, de 1,6 miliarde lei, nu mai pot fi scutite, pentru ca nu mai este timp pentru aplicarea acestei masuri, a declarat miercuri ministrul interimar de Finante, Gheorghe Pogea.

"Cele 1,6 miliarde (lei), cheltuieli cu personalul aferente celor zece zile (de concediu fara plata pentru bugetari n.r.), probabil ca vor constitui cheltuieli suplimentare care vor afecta bugetul general consolidat. Avand in vedere ca nu am primit un raspuns nici pana la aceasta ora, nu mai este timp pentru a le acorda", a afirmat Pogea, la audierile in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament.

Totoodata, el a mentionat ca spera ca deficitul bugetar sa aiba o evolutie favorabila si in luna octombrie, dupa ce la finalul lui septembrie a atins 5,14% din produsul intern brut (PIB), sub tinta de 5,4% din PIB convenita cu FMI.

Ministrul a reamintit parlamentarilor ca Romania trebuie sa continue sa-si reduca deficitul bugetar la mai putin de 3% din PIB pana in 2012, pentru a se incadra in criteriile impuse de Uniunea Europeana. Guvernul si FMI au agreat pentru finalul acestui an o tinta de deficit bugetar de 7,3% din PIB.

Apel la parlamentari pentru a aproba bugetul pe 2010 mai repede

Pogea a facut miercuri si un apel la parlamentari pentru a aproba bugetul pe 2010 pana la finalul acestui an, cu un deficit bugetar de 5,9% din produsul intern brut (PIB).

"Este o chestiune foarte importanta finalizarea bugetului de stat. Fac apel la dumneavoastra pentru a il aproba pana la finalul acestui an. Noi am facut proiectia cheltuielilor si veniturilor bugetare pe 2010, dar nu putem avea aceasta initiativa. De aceea, este foarte important, chiar daca se va intampla dupa alegeri, aceasta lege sa fie aprobata", a spus Pogea, la audierile in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament.

El a mentionat ca cel mai important parametru in cadrul proiectiei bugetare pe 2010 este deficitul, fixat la 5,9% din PIB, respectiv 31,2 miliarde lei, fata de 7,3% din PIB in acest an.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#Gheorghe Pogea, #concediu fara plata bugetari, #concediu zece zile neplatit, #buget stat 2010 , #stiri Gheorghe Pogea