Ziare.com

Profitul reinvestit in tehnologie nu va mai fi impozitat

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 23:04

   

Profitul reinvestit in tehnologie nu va mai fi impozitat
Ministerul Finantelor va lua in calcul pentru noul buget mai putin de o treime dintre masurile anti-criza propuse de patronate si sindicate, respectiv 20 dintre acestea, fiind dispus sa aloce pentru acestea 3 miliarde euro.

"Ministrul Finantelor a promis ca in luna urmatoare va fi modificat Codul Fiscal, astfel incat profitul reinvestit in tehnologie sa nu mai fie impozitat", potrivit presedintelui CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

"Efectul unei astfel de masuri ar viza aproape 150-200.000 de firme, iar sutele de milioane de euro care vor fi reinvestite in economie ar putea avea ca efect si crearea de noi locuri de munca", a spus presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

El a mai spus ca ministrul Finantelor le-a promis ca va fi accelerata finantarea investitiilor in infrastructura pentru generarea de noi locuri de munca si ca vor fi alocate aproape 65 milioane euro pentru reabilitarea termica a blocurilor.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Presedintele CNS cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat ca in acest an vor fi alocate de la bugetul de stat pentru sustinerea masurilor anti-criza si investitii in infrastructura intre 9,5 si 10 miliarde euro.

Sindicalistii sustin ca toate masurile acceptate de ministrul Finatelor Publice, Gheorghe Pogea, vor fi discutate in forul de conducere al PD-L si PSD si abia dupa aceasta intalnire, care ar putea avea loc marti, se vor cunoaste exact masurile ce vor intra in programul anti-criza.

Reprezentantii sindicatelor si patronatelor au adaugat ca marti va avea loc o noua intalnire cu secretarul de stat din Ministerul Finantelor Publice Calalin Doica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1052 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Greu de crezut!

Dl. PUR sustine kestia asta de 7-8 ani de zile! Doar nu l-or lua in serios tocmai acum, cand veniturile la buget cad dramatic! Iar pe dl. PUR il tot plictisesc astia de la procuratra cu nu_stiu_ce dosare?!

 

Ce face ?

In nici o tara occidentala partea de profit reinvestit in productie s-au cercetare,NU ESTE SI NU A FOST NICIODATA IMPOZAT !!! NUMAI PROFITUL RECUPERAT DE INVESTISORI !
Doar la noi in Rominia sint astfel de situatii, care impinge firmele la evaziuni fiscale in loc sa reinvesteasca.
Se trezesc guvernantii dar cred ca este prea tirziu.Trei lucruri esentiale care au dus la haosul actual :
- Ipoteci si imprumuturi impuse variabile ( in loc de a acorda pe o perioada de 5-10 ani cu rata fixa ).
- Folosirea a doua monezi in paralel cu dobinzi diferite.
- Impozitul pe profit brut,in loc de impozitarea pe profitul net dupa ce se scadeau banii reinvestiti atit in cercetare cit si in dezvoltare.

Si aceasta se datoreaza lacomiei celor ce conduc afacerile tarii.Bugetul care era stors ,era mai tirziu imprastiat de harnicii ministri maidanezi( vezi SAGA masinilor de serviciu din ministere,alocarea de prime grase si diurne nerusinate etc.).

Criza incepe sa de-a frisoane celor ce s-au ridicat la putere,si cred ca vor reusi cu jumatati de masura.Cind lumea va esi in strada ca sa le ceara socoteala,vor impinge in fata pe ministrul MAI care va va regla nemultumirile prin forta.

 

Moldoveanule -NU COBI !

M-ar intrista previziunile tale. Hai sa permitem si optimismului sa se rasfete ! ----Suntem la ananghie si trebuie sa luptam cu toate relele din lume. Doamne da-ne curaj si taria de-a invinga !

CHESTIE DE...."BUN SIMT".

NUMAI NISTE GUVERNANTI *** NU POT INTELEGE AVANTAJELE UNEI ASEMENEA DECIZII.
CUM SA EXISTE BUN SIMT LA UNUL CA TARICEANU SAU NASTASE?! CE ASTIA AU IDEE DE CEEA CE ESTE BUN PTR TARA? ASTI NU AU STIUT DECIT SA FURE SI SA-SI PROTEJEZE GASTILE DE NEMERNICI.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor