Subunitate ISU, in nordul judetului

   

O subunitate a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita a inceput sa functioneze in comuna Corbu, din nordul judetului si va deservi peste 10.000 de locuitori.

Potrivit reprezentantilor ISU Harghita, decizia infiintarii unui punct de lucru la Corbu s-a luat intrucat cea mai apropiata subunitate a Inspectoratului se afla la Toplita, oras situat la 40 de kilometri si se impunea reducerea timpului de reactie la interventii.

Sediul subunitatii nou-infiintate este amenajat in cladirea actualei primarii a localitatii Corbu, in dotarea acesteia afandu-se o autospeciala de interventie cu apa si spuma. Personalul punctului de lucru este format din 20 de subofiteri, organizati pe patru ture de serviciu. Potrivit ISU, raionul de interventie al subunitatii cuprinde un oras - Borsec -, 3 comune - Corbu, Bilbor si Tulghes - si 5 sate - Capu Corbului, Rachitis, Recea, Hagota si Pintic -, deservind aproximativ 10.500 de locuitori.

'Punctul de lucru din localitatea Corbu era o necesitate pentru o mai buna gestionare a situatiilor de urgenta in zona de N-E a judetului si reducerea timpului de raspuns si reactie la interventie in scopul salvarii de vieti omenesti si bunuri materiale', a afirmat seful ISU Harghita, col. Gheorghe Pop.
Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 12:23
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Harviz majoreaza pretul la apa
In cadrul unui comunicat de presa, Harviz SA precizeaza ca in urma cresterii salariului minim pe ...
Munca la domiciliu si telemunca - asemanari si diferente
Interlocutor: Daniela Bortos, consilier juridic in cadrul ITM Harghita - Pentru ca este usor sa ...
Presiuni politice ca Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures sa se rupa in doua
Dr. Mihai Tarnoveanu: Am fost student la UMF Targu Mures. Inca de pe atunci erau la sectia maghiara ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor