Subunitate ISU, in nordul judetului

   

O subunitate a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita a inceput sa functioneze in comuna Corbu, din nordul judetului si va deservi peste 10.000 de locuitori.

Potrivit reprezentantilor ISU Harghita, decizia infiintarii unui punct de lucru la Corbu s-a luat intrucat cea mai apropiata subunitate a Inspectoratului se afla la Toplita, oras situat la 40 de kilometri si se impunea reducerea timpului de reactie la interventii.

Sediul subunitatii nou-infiintate este amenajat in cladirea actualei primarii a localitatii Corbu, in dotarea acesteia afandu-se o autospeciala de interventie cu apa si spuma. Personalul punctului de lucru este format din 20 de subofiteri, organizati pe patru ture de serviciu. Potrivit ISU, raionul de interventie al subunitatii cuprinde un oras - Borsec -, 3 comune - Corbu, Bilbor si Tulghes - si 5 sate - Capu Corbului, Rachitis, Recea, Hagota si Pintic -, deservind aproximativ 10.500 de locuitori.

'Punctul de lucru din localitatea Corbu era o necesitate pentru o mai buna gestionare a situatiilor de urgenta in zona de N-E a judetului si reducerea timpului de raspuns si reactie la interventie in scopul salvarii de vieti omenesti si bunuri materiale', a afirmat seful ISU Harghita, col. Gheorghe Pop.
Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 12:23
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
14 localitati, din cele 67 existente in judet, nu au sistem centralizat de alimentare cu apa, iar 13 au sisteme neadecvate
Impotriva Romaniei s-a declansat o procedura de infringement pentru nerespectarea directivei ...
Petru Catinean - intre arta, spiritualitate si stiinta
Petru Catinean, preot la Parohia Ortodoxa din Calimanel, Toplita, este un exemplu de bunatate si ...
FC Miercurea Ciuc - Rapid 1-0 (0-0)
In etapa cu numarul 13 a Ligii a II-a de fotbal, sambata, la Miercurea Ciuc s-au intalnit echipa ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor