Ziare.com

Metrorex extinde reteaua de metrou pana la Domnesti

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 11:32

   

Metrorex extinde reteaua de metrou pana la Domnesti
Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a anuntat, vineri, ca magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon va fi extinsa pana spre Domnesti.

"Avem in vedere inca o etapa de extindere a acestei linii de la statia Valea Ialomitei catre cartierul ANL Brancusi si mai departe catre Domnesti, probabil ca in aceasta toamna vom avea studiul de fezabilitate gata si sa facem o extensie la contractul pe care il avem. Prima statie va fi statia Brancusi, care va fi chiar in centrul cartierului ANL Brancusi, dupa aceea o statie catre Prelungirea Ghencea si mai departe catre Cartierul Latin si Domnesti", a spus Gheorghe Udriste, citat de Adevarul.

El a mentionat ca lucrarile la primul tronson al Magistralei 5, cel dintre Eroilor si Raul Doamnei, sunt aproximativ la jumatate.

"Santierul este cam la jumatate din cat este prognozat sa se realizeze, incintele statiilor sunt aproape gata, mai putin la Eroilor, unde proiectul comporta o atentie speciala, pentru ca acolo subtraversam linia veche, liniile 1 si 3, e un complex de linii special acolo, si raul Dambovita", a spus directorul Metrorex.

Udriste a mentionat ca in cursul anului 2015 ar urma sa fie puse in functiune primele trenuri pe tronsonul Eroilor - Raul Doamnei. Acesta ar urma sa fie utilizat de aproximativ 300.000 de oameni din sectoarele 5 si 6. Potrivit lui Udriste, dupa punerea in functiune a tronsonului, transportul public de suprafata din zona va fi eliminat, ceea ce va duce la descongestionarea traficuluiauto.

Fondurile pentru realizarea investitiilor sunt asigurate din credite de la Banca Europeana de Investitii si de la Banca Guvernului Japoniei, la care se adauga contributia Guvernului Romaniei.

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime totala de aproximativ sase kilometri si zece statii: Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3332 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

domnule Udriste , vezi ca astora de la USL nu le plac

oamenii care fac ceva in Romania ,
or sa te dea afara .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor