Gheorghe Zamfir: Romanii devenisera niste viermi sociali in timpul comunismului

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 20:37
3835 citiri
Gheorghe Zamfir: Romanii devenisera niste viermi sociali in timpul comunismului
Foto: B1 TV

Maestrul Gheorghe Zamfir este de parere ca romanii devenisera, in timpul comunismului, o clasa de "viermi sociali", carora li se dirijau miscarile si gandirea.

"S-au creat in psihologia ultimilor 50 de ani ai romanilor niste blocaje, care au fost atat de ermetice si atat de dureroase, ca niste chingi de otel, care au strans spiritul, obligandu-l pe om sa se concentreze la non-valori: salarii, concediu. Pentru el, aceasta bucatica de cvasi-libertate care i s-a dat l-a facut sa creada ca el este foarte bine in carcasa lui, in limitarea vietii lui, serviciu-acasa, serviciu-acasa.

Dar daca pui acel acasa si iti dai seama ca atunci romanul avea voie la un bec, pe care il muta din bucatarie in sufragerie, din sufragerie in baie, din baie pe hol si ca nu avea voie sa se uite la televizor decat de la 8:00 la 10:00, ca nu aveai voie sa te uiti decat la emisiunile ceausiste, la muzica (sic!) care era nociva, distrugatoare si halucinanta, pentru ca nu ascultai decat cantece de partid, 24 din 24 de ore. Nu ascultai altceva decat cantece de partid. Era un ermetism demential, satanic, diabolic, luciferian", a spus, in cadrul unei emisiuni de la B1 TV, artistul Gheorghe Zamfir

De asemenea, maestrul a adaugat ca pierderea monarhiei a fost una dintre cele mai mari drame din istoria tarii noastre. "Regret enorm 1947, 30 decembrie, pentru ca de acolo a inceput adevarata tragedie a Romaniei. Abdicarea fortata a regelui si pierderea monarhiei a fost cel mai mare cataclism prin care a trecut societatea romana de la Decebal incoace.

Acolo, romanii au luat numai 15% din teritoriu, ii interesa numai aurul de la Crisuri, argintul, bogatiile, ca sa salveze coroana de la colaps si Imperiul Roman de la cadere. Si s-au salvat cu aurul si argintul nostru. Dar din 1947, de cand am pierdut monarhia, noi am intrat in aceasta perioada si de aici romanul a intrat in miscarea lui de vierme social. Era un vierme dirijat. I se dirija gandirea, miscarea, directia", a adaugat artisul Gheorghe Zamfir.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Gheorghe Zamfir romani viermi sociali, #romani comunism viermi sociali, #Gheorghe Zamfir pierdere monarhie , #stiri Gheorghe Zamfir