Reactii dupa condamnarile din "Dosarul Transferurilor"

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 17:00
7753 citiri
Reactii dupa condamnarile din "Dosarul Transferurilor"

Nu mai putin de opt oameni importanti din fotbalul romanesc, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu, Gica Popescu si fratii Ioan si Victor Becali au fost condamnati, luni, la ani grei de inchisoare in asa numitul "Dosar al Transferurilor".

Prima reactie a celor condamnati a venit din partea presedintelui clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, cel care marturiseste ca nu intelege verdictul magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti.

"Acuzatia mi se pare neintemeiata vizavi de dovezile care sunt la dosar. Lucrurile sunt clare. Pentru banii care s-au virat, am trimis factura, banii au intrat la noi in cont. Treaba s-a intamplat acum nu stiu cati ani, am si eu o varsta. Dar a venit garda si 100% am platit, tot ce mi-a stabilit controlul am platit. Astept sa vad ce fac ceilalti, dupa aia fac si eu.

Ma gandesc sa atac decizia, nu am niciun amestec in ce se intampla acum. Eu am inregistrat in contabilitate banii trimisi si factura trimisa", a declarat Jean Padureanu la Digi24.

Gica Popescu, fostul capitan al echipei nationale, isi striga nevinovatia si marturiseste ca asteapta recursul cu constiinta impacata.

"O astfel de decizie sterge tot ce ai facut intr-o cariera. Vreau sa termin cat mai repede cu povestea asta. Nu sa o terminam oricum, vreau sa se termine cu bine pentru ca sunt nevinovat. Cand te simti nevinovat in totalitate e greu sa accepti o asemenea decizie. Lucrurile se vor indrepta, cel putin eu asta sper. Respect decizia instantei, imi pregatesc apararea pentru recurs si o sa vedem ce se va intampla.

Mi se pare ca lucrurile sunt clare in dosar. Instanta a hotarat intr-un fel, dar eu stiu ce am facut. In momentul in care faci anumite lucruri, ti le asumi si pe cele bune, si pe cele rele. Am constiinta impacata, sunt curat, sunt foarte linistit!", a spus Gica Popescu la Digisport.

Impresarul Victor Becali este si el socat de decizia de la Curtea de Apel Bucuresti si acuza inca o data rechizitoriul intocmit de procurori.

"Am discutat cu avocatii sa faca ce trebuie sa faca, sa pregateasca recursul. Altceva ce putem sa facem? Puteti sa vedeti rechizitoriul asta care spune ca e foarte probabil ca banii sa fi ajuns la Victor si Ioan Becali. Daca un om poate fi trimis la inchisoare pentru ca e foarte probabil atunci asta e. Sau ca e vorba despre un prejudiciu estimat. Un prejudiciu poate fi doar cert, avocatii au cerut de nenumarate ori determinarea prejudiciului, dar au fost refuzati.

Ce putem face? Mergem mai departe si ne dovedim nevinovatia in alta parte. Stiu ca in 10 zile trebuie sa depunem recurs, dar treburile astea le fac avocatii", a explicat Victor Becali la Sport.ro.

George Copos a fost contactat de postul Antena3, insa a replicat cu un simplu "Nu comentez".

Gigi Netoiu, fost patron al Universitatii Craiova si actionar la Dinamo, crede ca sentintele din acest dosar reprezinta doar un exercitiu de imagine.

"Eu am mai spus ca este un exercitiu de imagine al DNA. Am spus ca este 'lotul fotbal'. Cand niciun club nu s-a plans ca are vreun prejudiuciu, nu poti sa dai asemenea sentinte! Pentru ce dai atatia ani de puscarie? Stiti ca, de cand a inceput problema cu acest dosar, nu s-au mai facut transferuri pe asa bani? Pai in Romania au intrat peste 60-70 milioane de dolari din transferuri in perioada aia. Stiu dosarul si pot sa afirm ca nimeni nu si-a insusit vreun ban.

Se merge in continuare pe un exercitiu de imagine, stiti ca politica si fotbalul au cel mai mare impact in lume. Daca politicienii sunt la puscarie, de ce nu ar fi si oamenii din fotbal. Cand un judecator te achita si altul iti da 8 ani de inchisoare e ceva in neregula! De 3 ani de zile nu s-au mai prezentat dovezi, au fost amanari peste amanari. Avocatul nu intelege nimic, spune ca nu a intalnit asa ceva in viata lui.

Nu a dovedit nimeni ca Borcea si-a insusit un milion de euro, ca Netoiu si-a insusit 10 mii sau doua milioane. Asteptam motivarea acum si urmeaza recursul la Inalta Curte. Eu sunt jurist si nu pot sa inteleg sentintele. Nu poti sa condamni un om daca nu dovedesti ca a luat banii", a spus Gigi Netoiu la GSpTV

Un fost actionar al clubului Dinamo, Vasile Turcu, care nu este implicat in acest dosar, car care sustine ca are informatii, spune ca sentintele judecatorilor sunt "o mascarada pentru Romania".

Condamnarile din "dosarul Transferurilor"

"Mi se pare o mascarada pentru Romania. Cunosc si eu ceva din dosar, s-a cautat sa se gaseasca un tap ispasitor. Toata industria, economia e data peste cap. E si an electoral, s-au gasit cativa procurori sa isi faca imagine pe seama celor care au bagat bani in fotbalul romanesc.

Sa spuna clar ce prejudiciu au adus acesti oameni clubului Dinamo? Niciun conducator, de exemplu domnul Borcea, nu putea sa faca nisiun transfer fara aprobarea Consiliului. Care e problema? Unde e frauda?", a spus Turcu.

Cei 8 condamnati au fost acuzati de procurori ca au adus un prejudiciu in valoare de 13,1 milioane de dolari prin 12 transferuri de jucatori efectuate in perioada 1999 - 2005.

In urma cu opt luni de zile, toti inculpatii au fost achitati la prima instanta.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#condamnari dosar transferuri, #Gica Popescu condamnat inchisoare, #Borcea condamnat inchisoare, #Copos Becali condamnat inchisoare , #DNA