Gica Popescu: Eram mai valorosi decat generatia asta

Joi, 19 Iunie 2008, ora 09:49
1951 citiri
Gica Popescu: Eram mai valorosi decat generatia asta

Fostul international Gica Popescu iese la rampa cu noi comparatii intre generatia lui Hagi si Mutu & Co.

Gica Popescu este de parere ca generatia lui Hagi a fost mult mai valoroasa decat cea din prezent, punand lipsa performantei pe experienta scazuta la nivelul nationalei.

Sunt lipsiti de experienta, daca tinem cont ca ne-au calificat la un turneu final dupa opt ani de pauza. In acest moment, nu cred ca nationala Romaniei poate mai mult. Acesta este nivelul nostru. Ma asteptam sa avem o evolutie mai agresiva cu Olanda, sa jucam cu rautate. Noi am trait doi ani numai prin sclipirile lui Mutu. Daca juca bine si marca, si evolutia nationalei era la fel. Asa ne-am calificat la Euro. Echipa nationala trebuie sa stea in forta colectiva, cum era pe vremea noastra, nu intr-un singur jucator, cum sta acum: Adrian Mutu. Eram mai valorosi decat generatia asta", a declarat "Baciul".

In timp ce Popescu ii judeca pe "tricolori", replica lui Piturca este una seaca: "Am plecat cu capul sus!".

"Una peste alta am obtinut o performanta buna la acest turneu final. Ceea ce am realizat noi nu e deloc putin, sa fii egala campioanei mondiale si a vicecampioanei nu e deloc usor. Plecam cu capul sus, desi de obicei conteaza ultima impresie. Calificarea s-a pierdut in meciul cu Italia. Daca inscriam din penalty, acum eram in sferturi", a declarat selectionerul.

Romania a parasit Campionatul European dupa doua egaluri, cu Franta si Italia, si o infrangere in fata rezervelor Olandei, terminand "Grupa Mortii" pe locul 3, cu 2 puncte, in fata Frantei, care a acumulat un singur punct.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#Gica Popescu, #valorosi, #generatia, #Hagi, #Mutu, #Piturca, #Romania, #Olanda, #Franta, #Italia , #Gica Hagi