Hagi si Gica Popescu dezvaluie cum au trait Revolutia din 1989

Sambata, 22 Decembrie 2018, ora 11:35
5767 citiri
Hagi si Gica Popescu dezvaluie cum au trait Revolutia din 1989
Foto: Facebook/ Gheorghe Popescu

La 29 de ani de la Revolutia din 1989, doi dintre cei mai mari fotbalisti pe care i-a dat Romania povestesc cum au trait acele zile.

Gica Hagi a marturisit ca pe 22 decembrie se afla in Bucuresti, avand examen, dupa care a fost sfatuit sa plece din oras si a mers in Constanta natala de unde a urmarit evenimentele ce au dus la indepartarea cuplului Ceausescu de la conducerea tarii.

De Revelion se afla in Bucuresti alaturi de Ilie Dumitrescu si incepea sa se gandeasca la oportunitatile pe care le va avea ca om liber.

"Eu am dat ultimul examen pe 22 decembrie, ultimul examen la facultate, cand am terminat. Cand m-am dus, deja era ocupata o parte din zona, am dat la 12, am terminat, imediat am plecat, ca ne-a zis sa plecam din Bucuresti.

Am plecat la Constanta si dupa aceea am facut Revelionul la Bucuresti, la mine in apartament, cu Ilie Dumitrescu. Si i-am zis un lucru: ce simti, Ilie? Suntem liberi, putem pleca. Si pana la urma am raspuns eu. Am zis ca simt bogatie peste tot, bani peste tot, dar trebuie sa ma aplec. Daca nu muncesti, poti sa ramai in spate foarte mult. Eu, in momentul ala, am inteles ca viata depinde de mine: unde pot ajunge, cat de departe", a spus Gica Hagi la Telekom Sport.

Pe Gica Popescu Revolutia l-a prins in Italia, acolo unde se afla in cantonament cu Universitatea Craiova. "Baciul" spune ca a fost o perioada stresanta pentru ca urmarea in presa ce se intampla in Romania, dar nu putea lua legatura cu cei de casa.

"Revolutia m-a prins in Italia. In perioada sarbatorilor, mai plecam cu Craiova sa facem meciuri. Mai luam si noi un ban, 200-300. M-am speriat. Tin minte ca ne uitam la televizor si plangeam. Nu stiam ce e acasa, nu aveam telefoane, nu puteai sa vorbesti cu familia. A fost complicat, am intrerupt sederea in Italia si ne-am intors dupa o saptamana acasa", a povestit Popescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Popescu Hagi Revolutie, #Revolutie 1989 Romania , #Gica Hagi