Gica Popescu intra pe piata energiei eoliene

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 11:46
4124 citiri
Gica Popescu intra pe piata energiei eoliene

Fostul fotbalist Gica Popescu intentioneaza sa intre pe piata energiei eoliene, avand in plan un parc eolian de 240 MW in Tulcea. Investitia este estimata de specialisti la aproape o jumatate de miliard de euro.

Fostul capitan al echipei nationale de fotbal are deja afaceri in imobiliare si turism, insa doreste sa isi reorienteze businessul.

"Firma domnului Popescu, Energie Investments Group (EIG), a cumparat 500 de hectare de la sateni si a concesionat alte 65 de la consiliul local, pe o durata de 49 de ani. Acesta intentioneaza sa construiasca un parc eolian cu 48 de turbine a cate 5 MW fiecare", a confirmat Sterian Gherghisan, primarul comunei Vacareni, judetul Tulcea, pentru Business Standard.

Popescu urmeaza sa stabileasca miercuri impreuna cu autoritatile locale toate detaliile contractului, constructia urmand sa inceapa dupa luna iulie a anului viitor, data pana la care firma va efectua un studiu de vant pentru a fi sigura de fezabilitatea proiectului.

"Nu-mi place sa vorbesc despre businessurile mele. Nu pot nici sa confirm, nici sa infirm investitiile in energie eoliana. Daca autoritatile locale au facut declaratii cu privire la intentiile mele de afaceri in zona, este raspunderea lor. Nu stiu daca sectorul energiei eoliene este mai profitabil pe termen lung, insa, daca imobiliarele au cazut, trebuie sa te reorientezi", a declarat omul de afaceri Gica Popescu, pentru Business Standard.

Parcul eolian de la Vacareni ar putea avea cele mai mari turbine din Romania, cu o capacitate dubla fata de cele folosite de grupul ceh CEZ in proiectele de la Fantanele si Cogealac.

In schimbul concesiunii celor 65 de hectare, parcul ar trebui sa furnizeze comunei 1,5% din energia produsa, asigurand iluminatul public al comunei.

Gheorghe Popescu are o avere estimata in 2008 la 40 milioane de euro si detine un holding alcatuit din zece firme, cu proiecte in domeniile hotelier si imobiliar-birouri, spatii comerciale si rezidential.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Gica Popescu, #piata energiei eoliene, #afaceri eolian , #stiri Gica Popescu