Liberalii tin cu dintii de Gigel Sorinel Stirbu, chiar daca Ponta nu-l vrea - surse

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 13:49
1452 citiri
Liberalii tin cu dintii de Gigel Sorinel Stirbu, chiar daca Ponta nu-l vrea - surse
Foto: Antena 3

Liberalii sustin in continuare nominalizarea lui Gigel Sorinel Stirbu la Ministerul Culturii, chiar si in conditiile in care premierul Victor Ponta s-ar opune, acestia urmand sa pastreze propunerea si dupa expirarea interimatului.

Potrivit unor surse din PNL, liberalii considera ca premierul Ponta trebuie sa il numeasca pe Gigel Stirbu la Ministerul Culturii, dupa demisia lui Daniel Barbu.

"Noi sustinem nominalizarea lui Stirbu la Cultura, Ponta trebuie sa il puna. Daca nu il numeste si pune intermar, noi continuam sa-l sustinem si dupa expirarea interimatului", au declarat sursele liberale.

Vicepresedinte PSD: Stirbu mi-a spus ca Ponta nu e de acord cu nominalizarea sa la Cultura

Pana la ora transmiterii stirii, conducerea PNL nu a primit un raspuns oficial din partea premierului Victor Ponta in ceea ce priveste acceptarea lui Gigel Stirbu ca ministru al Culturii, au mai declarat sursele citate.

Portofoliul Ministerului Culturii este detinut de PNL, in cadrul USL.

Vicepresedintele PSD Paul Stanescu, care conduce si Consiliul Judetean Olt, a declarat, recent, pentru "Gandul" ca l-a sunat pe Gigel Stirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultura, iar acesta i-a dezvaluit ca premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea sa ca ministru.

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votata in unanimitate vineri, la doar o zi dupa ce fostul ministru al Culturii si-a dat demisia din aceata functie, din cauza comparatiei facuta intre bugetul ministerului si cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul ca a primit aceasta demisie, dar ea nu a fost trimisa si spre Administratia Prezidentiala, motivandu-se faptul ca se doreste ca aceasta demisie sa fie insotita si de propunerea pentru acest minister.

Deputatul Gigel Stirbu, propus de PNL pentru portofoliul Culturii, a fost solicitat, vineri, sa comenteze declaratia scriitorului Andrei Pleusu la adresa sa, privind faptul ca "inca un Gigel nu mai conteaza", el raspunzand ca este mandru si le multumeste parintilor pentru: "numele care mi l-au dat".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Stirbu liberali Cultura, #Ponta Stirbu Cultura , #stiri Gigel Sorinel Stirbu